Drikke

Indisk kjerringråd i kulden – Besan ka doodh

May 17, 2022

Indisk kjerringråd i kulden –  Besan ka doodh

Hurra! sier jeg, endelig er snøen her, men den behøver bare ikke å bli helt til april. Komme litt på snarvisitt i desember til februar så vil vi ha vår. Jeg må innrømme at etter 39 år i Norge så er det rart når det ikke er snø på julaften. Det er mye renere med snø, bare man slipper å måke, skli på glatta og skrape vinduene på bilen osv.

IMG_5991Snø og minusgrader bringer med seg infulensa og snue. Her er et tips som jeg vet fungerer. På hindi kalles det besan ka doodh som betyr melk med kikertemel. Syns jeg ser deg skjære en grimase for det høres ikke fristende ut, men det er faktisk veldig godt, mettende og ikke minst veldig sunt. Jeg tror ikke det er gått en vinter uten at mine barn har fått denne deilige drikken et par ganger. Den kan lages uten gurkemeie, men har du infeksjon, forkjølelse eller feber er det lurt å ha det i. Obs for mye gurkemeie, gjør den bitter i smak så ikke ha toppet skje.

Til 3 porsjoner trenger du:

4-5 ts ghee

40 gr kikertemel (egen reklame)

3/4 -1 ts gurkemeie – kan sløyfes

15 gr mandler

6 dl lettmelk

6 ts brunt sukker

IMG_5978Fremgangsmåte:

Varm ghee på medium varme, ha i kikertemel og rør sammen slik at det ikke svir seg i bunnen. Etter 3-4 min, tilsett grovknuste mandler, melk og sukker. Gå over til visp og gi melken et oppkok.

Drikkes varm, serveres med skje i koppen for å kunne nyte mandlene.

God bedring!
IMG_5984