Dessert

Minion kake

May 24, 2022

Minion kake

Det er alltid koselig med bursdag, og sommeren for vår del er en travel periode. Vi vekker bursdagsbarnet med kake, sang og gave. Så blir det selvfølgelig indisk masala chai til. Er det hverdag så hender det at vi må opp kl 0630 for å rekke det og tro meg, det er absolutt verdt det. Da barna var små, synes jeg det var gøy å ha en ny kake som overraskelse, men etter hvert er det hyggelig å lage det bursdagsbarnet ønsker.

IMG_4121

I år sto Minion kake på ønskelisten for feiring av min 15 år gamle datter. 15 år (!) siden jeg hadde baby i huset, det føles jammen ikke så lenge siden, og så fort tiden går.. Vel over til kaken. Nå skal det sies at jeg er glad i kaker og kaffe, så jeg bakte min vanlige sjokoladekake. Jeg reduserte sukkeret med en kopp, for at det ikke skulle bli altfor søtt. Glasuren blandet jeg med krem og brukte som fyll, før jeg dekket kaken med farget marsipan. Svart og sølv farge kjøpte jeg på Cacas i Kongensgate, resten var vanlig konditorfarge.


Minion kake

1 bixit kjeks

3 melkerull ringer

800 gr marsipan

Konditor farge:

Gul, turkis, svart og sølv

Sjokoladekake bunn: 

5 egg

4 kopper sukker

250 gr rapsolje

5 ts bakepulver

1 plate mørk kokesjokolade

6 kopp mel

2 kopp melk

Glasur: 

300 gr melis

100 gr mykt smør

1 egg

2 ts vaniljesukker

2 ss kaffe

3 dl fløte pisket til krem

Fremgangsmåte:

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt sjokoladen i varm melk, avkjøl og bland alt godt. Stekes i smurt langpanne på 200 grader i 20 min.
  • Pisk fløte til krem for seg. Pisk ingrediensene til glasur. Bland godt.

Pynt: 

Skjær kaken i alle hjørnene slik at du får myke buer i kantene. Del kaken i to og ha i fyll, spar bitte litt til toppen slik at marsipan kan holdes på plass. Jeg laget en turkis stripe først, resten blir gult.

IMG_5510
En svart tykk stripe under øyet. Svart marsipan brukte jeg til å skjære ut tynne hårstrå og lage munnen. Du kan ev bruke lakris lisser. Øyet laget jeg med Bixit kjeks smurt med tykt melis. Ringen rundt øyet er av marsipan, penslet med sølv farge.

IMG_8352

Dette var kjempepopulært og veldig gøy! Jeg fikk forresten god hjelp av bursdagbarnet til pynting etc. Så da gjorde vi noe hyggelig sammen.

Prøv det og gi meg gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet!