Dessert

Kake med mango mousse

May 24, 2022

Kake med mango mousse

Mango og jordbær er helt klart mine favoritt frukter. Så her har jeg derfor komponert en kake som forener mine favoritter og som i tillegg til maten speiler min fusion i Masalamagic. Hva synes du om denne?

Kake med mango mousse

250 gr bixit kjeks

90 gr smeltet smør

2 ts agar agar ev 4 plater geltatin

400 gr mango puré

3 ss melis

3 dl kremfløte

2 eggehviter

pistasjnøtter etter ønske

Jeg har valgt å lage den uten gelatin men med agar agar som er plante gelatin fra alger. Det fungerer kjempefint! Om du foretrekker gelatin, kan du bruke det på vanlig måte (følg pakkens fremgangsmåte).

Fremgangsmåte:

  1. Knus kjeks og bland med olje, smør massen i bunnen av kakeformen og sett kjølig i et par timer. Visp kremfløte og eggehviter hver for seg.IMG_1871 IMG_1862 IMG_1866
  2. Varm agar agar raskt med litt mangopuré, avkjøle lett og blande med resten av mangoen, kremfløte og vispet eggehvite.
  3. Hell blandingen over kjeksmassen og sett kjølig i minst 4-5 timer. Serveres gjerne med gode skiver av jordbær og dryss av pistasjnøtter. IMG_1925

Smaker fantastisk med tradisjonell svart kaffe.

Håper dere prøver og legger ut bilder eller kommenterer og sier hva dere synes! Nå kan dere også sende mail til nirusverden@gmail.com om dere ikke har instagram for å dele bilder på instagram med #masalamagic.