Dessert

Mango iskake med mørk sjokolade

May 24, 2022

Mango iskake med mørk sjokolade

Jeg er juni barn og hadde bursdag tidligere i måneden. Til denne dagen hadde jeg lyst til å lage noe nytt. Alle hos meg elsker daimkake og jeg brukte derfor familien som prøvekanin på denne lekkerbisken som garantert blir laget igjen!

Daimsjokolade er ganske søt og jeg valgte derfor mørk sjokolade i stedet. Du kan gjerne prøve med friske bringebær eller andre litt syrlige bær som en fin kombinasjon med mangoisen. Jeg valgte kun sjokolade som pynt for ikke å prøve altfor mange nye smaker på en gang. God sommer!

IMG_3834

MANGOISKAKE

Bunn:

4 eggehvite

150 gr malte mandler

150 gr melis

Topp :

6 dl kremfløte

4 ss sukker

4 eggeplommer

400 gr mangopuré

200 gr mørk sjokolade

Fremgangsmåte:

  • Knus mandler i kjøkken maskin. Pisk eggehvitte til hvit skum. Bland i melis og mandler forsiktig med en slikke pott. Steke i ca en time på 150 grader, deretter avkjøl.
  • Pisk fløte og sukker. Bland mangopuré, så eggeplommene. Hakk sjokoladen i små biter og bland i, spar noen ruter til topping, de kan raspes på rivjern.
  • Hell over mandelbunnen og sett i fryseren over natten.IMG_3823