Dessert

Mango chuski // Mango slush

May 24, 2022

Mango chuski // Mango slush

Om sommeren blir det utrolig varmt i India. Jeg har opplevd 48 varmegrader i Rajasthan. Det er så varmt at selv om man drikker kaldt vann, føler man seg tørst. Man kan dusje i kaldt vann og bli avkjølt i noen minutter, når man så kommer ut av dusjen etter påkledning etc er man like svett igjen! En gang streiket air-condition anlegget på bilen vi leide og kjørte en strekning på 41 km (fra Ghaziabad til Delhi). Ved stopp på trafikklys, var det nærmest som å sitte i badstue med klærne på.

IMG_7577

Vel, det jeg egentlig skal frem til at når det er så varmt, lager man gjerne forskjellige kalde drikker og retter hjemme for å avkjøle seg, også is og sorbet. Du rekker nemlig ikke å få med isen hjem før den smelter!! I hvert fall laget mamma mye slikt og nylig da jeg hadde henne på besøk måtte jeg få oppskriften på ”barndomsminner”. På indisk blir det kalt chuski som er forenelig med slush.

MANGO SLUSH // MANGO CHUSKI

300 dl Nirus mangopure

3 dl vann

2 ss sukker

½ ts finstrimlet frisk mynte

en klype salt og en klype malt spisskummen

IMG_7579

Bland alt sammen og frys i morsomme glass. Ta det ut igjen etter 4-5 t og rør rundt før det fryser for mye. Nytes øyeblikkelig og iskaldt.

Det er en herlig fornøyelse!