Dessert

Magiske mangopiker

May 24, 2022

Magiske mangopiker

Magisk, ja det er matverden for meg. Hvordan man med små enkle triks og variasjoner kan gjøre en rett mer smakfull og opplevelsesrik. Det utfordrer i hvert fall meg til å bli nysgjerrig og kreativ på; hvordan vil det smake hvis jeg gjør sånn eller slik.

IMG_6091

Her har jeg tatt frem et gammelt minne fra skolekjøkken tiden, jeg var så heldig å ha en skolekjøkken lærer som lærte oss tradisjonelle retter som i hvert fall ikke mine barn har sett noe til i sin skoletid. Det resulterte i enda et tilskudd i min mango mania. Du skjønner muligens hvilken dessert som er inspirasjonen?

Du kan knuse kavring som er en rask variant, jeg ristet mellomgrove skiver i brødristeren. Prøvde å lage en sunnere versjon, men her må jeg si meg enig med prøvekaninene. Den blir best på kavring, nr 2 loff, det ble litt mye «brød» smak med grove skiver. For glutenfri variant, er det bare å bruke glutenfri loff eller tørke de for å få kavring.

Magiske mangopiker (2 porsjoner)

2 loffskiver

2 ts ghee eller smør

2 ts brunt sukker

1 ts malt kanel

kremfløte

mango puré

litt revet mørk sjokolade

IMG_6093

Fremgangsmåte:

Varm smør eller ghee, smuldre loff/ kavring, stek noen minutter med brunt sukker og kanel for å få det litt sprøtt.

Mens det avkjøles, visp fløte med litt sukker og vanilje ekstrakt. Legg lagvis rasp, kremfløte, mangopuré. Avslutt med krem og litt revet sjokolade.

Lykke til!