Dessert

Krumkaker med mangokrem

Feb 23, 2022

Krumkaker med mangokrem
Innlegget inneholder annonselenker i form av egen reklame

Før synes jeg alltid kaker uten egg var en utfordring, men disse tar helt kaka! Helt siden jeg var 12 år, har jeg hatt samlemani på oppskrifter. Over 90 % er aldri brukt! For 10 år siden holdt jeg vegetar kurs for en organisasjon, denne oppskriften var muligens derfra? Så har jeg endret den litt fordi den hadde så rare mål, og vet du hva? Disse ble synssykt gode! Jeg lover da blir det kun krumkaker uten egg hos meg i alle fall!

Si meg, kan man ikke lage disse utenom jul? Det har jeg gjort til mine gjester fra India. Det er vel lov? De har elsket det i hvert fall..

KRUMKAKER MED MANGOKREM ( 30 stk )

3 dl kremfløte

75 gr melis

150 gr hvetemel

100 gr potetmel

2 dl helmelk

1 ts malt kardemomme

MANGOKREM :

1,5 dl kremfløte

1 ss sukker

1,5 dl mangopuré

BRENTE MANDLER :

200 gr mandler

80 gr brunt sukker

1 dl vann

2-3 ts malt kanel

ev 1 ss smør

Krumkaker med mangokrem

Fremgangsmåte:

  • Pisk melis og kremfløte, tilsett resten forsiktig til en jevn røre.
  • La røren svelle minimum en time, jeg lot den stå natten over i kjøleskap.
  • Mangokrem lages ved å blande krem og mangopuré.
  • Stek krumkakene og avkjøl. Fyll med mangokrem og pynt med brente mandler!
Krumkaker med mangokrem

Disse må absolutt lages oftere! Nam, nam