Dessert

Fruit custard

Feb 17, 2022

Fruit custard

Custard er en engelsk dessert som har overlevd i India siden britisk kolonitid, omtrent 1612-1947. Det er rett og slett tyktflytende vaniljesaus med frukt. I såkalte ”innvandrerbutikker” finner man en liten boks som kalles custard powder, men jeg fant ut at man kan bruke vaniljesaus pulver og lage det på samme måte. Den eneste forskjellen er at fløte kokes opp sammen med melk. Det er viktig å røre jevnt, slik at melken ikke svir seg i bunnen.

Du må gjerne bruke melk som du liker eller tåler. Jeg er glad i å bruke ordentlig kremfløte, helmelk, meierismør osv fordi fett er med på å fremme smak; såfremt jeg ikke skal servere noen med allergi. Det er mye fokus på å bruke lett produkter, men jeg er tilhenger av å heller spise mindre eller trene mer. I India er det mest vanlig å bruke banan, men jeg synes det er godt med all slags frukt og gjerne flere typer sammen. Samtidig gir flere frukter en mer fristende og et fargerikt resultat.

CUSTARD

½ l helmelk

1 dl fløte

4 ss pulver

6 ss sukker

Frukt etter ønske

Valgfrie nøtter

2 ss kokosmasse

Fremgangsmåte :

  • Bland melk, fløte, vaniljepulver og sukker. Kok opp under jevn omrøring, slik at det ikke svir seg.
  • Avkjøle og sette i kjøleskapet et par timer eller over natten.

Pynt med skiver av frisk frukt, drysse på nøtter og eller bare kokosmasse. 

Fruit custard

Nirus tips : Denne desserten er en ren fornøyelse og kan brukes som fyll i kaker i stedet for vispet krem når den lages med litt mindre melk, slik at den får en tykkere konsistens.