Kjøtt

Tandoori pølser

May 11, 2022

Tandoori pølser

Jeg har aldri vært begeistret for pølser eller kjøtt. Som liten ble jeg oppmuntret til å spise kjøtt, så jeg har smakt mye forskjellig (ikke smalehode!). Familien på pappas side var glad i kjøtt, mens på mors side var de strengt vegetarianere, de spiste ikke egg engang. Min mor begynte først å spise egg da vi flyttet til Norge og da kun i kaker og bakst. Så vidt jeg kan huske var det rundt 10-års alderen at jeg begynte å protestere. I skolekjøkken timen, måtte jeg bare gå ut den dagen vi lærte å rense fisk. Det nektet jeg å gjøre!

Folk synes muligens at det er rart at jeg kan lage så mange oppskrifter og catering uten å spise kjøttrettene, men det er i sausene og marinadene all smaken ligger, så kommer resten med erfaring. Heldigvis har jeg gode prøvekaniner, så tro meg alt jeg lager og produserer er godt testet og godkjent  Noen ganger må jeg redusere chilien i oppskriftene fordi det oftere blir for heftig enn omvendt.

«Kan vi ikke ha pølser i dag?»

var det ønske her om dagen. Det er ikke ofte jeg lager pølser til middag, men noen ganger må man gi etter for ungdommen. Forandringer fryder, så for å piffe opp vanlige pølser gjorde jeg som følger. Server gjerne med koriander potetsalat.

Dette trenger du :

2 pølser

½-1 ss tandoori paste

Lag snitt i pølsene, pensle på paste. Ha litt olje i stekepannen og stek pølsene.

IMG_4327

Koriander potetsalat:

2-3 kokte poteter i terninger

3-4 ss lettrømme

1 ss koriander paste

1/3 ts salt

Bland alt sammen og bruk som tilbehør, pålegg, med chicken tikka salat eller  sommer salat. Det var meget fort gjort og godt i mottatt. Da er det jo bare greit!

IMG_4329

God fornøyelse!