Anmeldelser

Indisk mat pa norske fat

Feb 23, 2022

Indisk mat pa norske fat

Hurra! Ja, rett og slett hurra. Dette er virkelig en perle og en genistrek av en bok, som dessuten har en pris som herer hjemme i virkelighetens verden. Det er ikke hver dag man finner en gnistrende, flott kokebok pa norsk i stort format for under 200 kroner.

Og den handler om det som etter hvert er i ferd med 4 bli nordmenns andre kjok- ken. Indiske restauranter fin- nes snart pa annethvert hjor- ne, ofi vi lar oss villig forf’m av liflige dufter og sterke smaker. Vi er ikke lenger like pinglete som for, ;g mesker oss med mat som star maksi- malt langt unna den tradisjo- nelle norske kosten. Det er ikke mye ved det  ndiske kjekken som minner om vass- graut, fenalar og spekesild.

Men det er ikke sa lett & ta med den indiske maten inn pa eget kjokken. Vel far vi i dag tak i ingredienser og krydder, men er det mange- len pa tandoori-ovn i heimen som skremmer oss? Uansett, med denne boka ha:"‘n du ikke lenger noen unnskyldning. nF‘brfaneren er ladt ir:sndia. men oppvokst i Fredrikstad. Hun har arrangerte flere mat- kurs, og er s snill at hun deler sine kunnskaper med oss mellom disse to permene. (Og pad www.nmasalama-gic.com). Her lzerer du alt om ingredienser, krydderblandinger, utstyr (din egen komfyr er god nok), drikke og mat fra morgen til kveld. Hva visste du om indisk frokost? Er whisky noe & satse pé for middagen? § For & gjore en  llerede for | Ianf historie si kort som mulig: Du ber rett og slett slail?ge deg denne bof(a. og | kline til med kongelig lam- melar, poteter og brekkben- ner, fylt orret eller reker med hvitlok.

PER A. BORGLUND

 

Indisk mat pa norske fat