GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 7 - 2018

Gratulerer med morsdagen til alle mammaer <3
Selvom det er handelstanden som tjener fett på denne dagen, tror jeg nok de fleste mammaer setter pris på den også. Men, det skal sies at stort sett smelter en mamma med en god klem og trenger nødvendigvis ikke dyre gaver. Gave eller ei, gi din mor oppmerksomhet på dagen i dag. Det vil både oppmuntre og glede :) I tillegg er det fastelavn, og her er mine allergivennlige boller uten melk, egg og gluten.
Glutenfrie fastelavensboller Jeg har alltid gledet meg til å være med mamma denne dagen og husker godt første gang jeg kjøpte en spesiell god såpe og spenner av mine egne sparepenger. I år befinner hun seg i India så vi tar det igjen senere. Hva med deg?
Du kan for eksempel invitere til et godt måltid med noe indisk mat?
Her er flere forslag:

LEMON RICE

Det sør-indiske kjøkken er fargerikt og smakfullt med andre krydder og smaker enn de jeg har vokst opp med. I tillegg har det et rikt utvalg av sjømat, grønnsaker, svinekjøtt- og ris retter. Her kan du bruke risrester! Lemon rice

GLUTENFRIE VAFLER

I dag tenkte jeg å foreslå sunne, glutenfrie vafler. Hjemme hos oss har det alltid vært populært med vafler. Jeg har laget de på vanlig hvetemel helt til for 8-9 år siden, da jeg begynte å bli bevisst på å bruke mindre fint mel. Smaker nydelig både med syltetøy og brunost, krem og blåbær eller med Brie, roccula og daddelchutney. Glutenfrie vafler

KJØTTDEIGRULADE

Denne retten kan du spise med tapasmenyen eller utenom. En god siderett med enkle ingredienser! Ikke minst er den både næringsrik og sunn. IMG_3255

GRILLET AUBERGIN MED HALLOUMI

I dag skal jeg dele en rett jeg fikk sansen for på min sommerferie til Korfu, nemlig grillet aubergine med halloumi. India har vi panir og i Hellas er det halloumi som gjelder, aubergine er å finne i begge kjøkken. Sandwichen passer godt som et lite mellom måltid, som tilbehør i stedet for kjøtt eller i en tapasmeny. Grillet aubergin

KARDEMOMME CHAI

Kardemomme, som kalles dronningen i krydderhyllen har en særdeles sentral plass i den indiske chai kulturen. Jeg lager alltid chai med et eller annet krydder eller min egen malte chai masala. Når du først har fått smaken på chai med krydder og melk, kan du skjønne at det blir kjedelig uten krydder. Chai

MAGISKE MANGOPIKER

Her har jeg tatt frem et gammelt minne fra skolekjøkken tiden, jeg var så heldig å ha en skolekjøkken lærer som lærte oss tradisjonelle retter som i hvert fall ikke mine barn har sett noe til i sin skoletid. Det resulterte i enda et tilskudd i min mango mania. IMG_6091

ALU KE SANDWICH // POTET"TOAST"

Sandwich er et godt eksempel på indisk/engelsk fusion food. Med England som kolonimakt, lærte de innfødte å bake brød og kjeks til nye landsmenn. Frokost med fylte prantha blant indere + loff for engelskmenn= sandwich med fyll. SANDWICH
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt