GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 6 - 2018

Hurra for søndag i vinterland :-) Nå er det eventyrlig, dere! Jeg tenker ski-entusiaster er superfornøyde, men det er ikke så gøy å kjøre eller være fotgjenger! For min del synes jeg det er nok med snø-måking nå, kan ikke huske sist jeg måket så mye snø.. Må trøste meg selv med at det er en form for trening. Uken har vært fylt med forskjellige kurs både temakvelder, grunnkurs og videregående.Det er gøy når folk går mette og fornøyde etter kurskveldene, og gleder seg til å prøve på sitt eget kjøkken!
Om du har vært på kurs eller ei, her er forslag til ukens meny.
God fornøyelse:)

NØTTESNACKS (vegan, glutenfri)

Peanøtter og alle slags nøtter er kjempesunt. Ta deg en håndfull daglig. Det gjør jeg 2-3 ganger i uken ved å variere i salat, ha med i koking og steking sammen med grønnsaker. Her har du en enkel snack, jeg foretrekker de jeg knekker selv. IMG_3585

SPAGHETTI À LA NIRU (vegan alternativ, glutenfri)

Er det noe som heter indisk spaghetti da, tenker du kanskje? Jovisst! Akkurat som man har torskemiddager med ingefær og hvitløk for tiden, finner man i India utenlandsk mat med indisk vri. Nå skal det være sagt at denne ikke er funnet opp i India, men på mitt kjøkken i Masalamagic 🙂 Hvilken type kjøtt du bruker er valgfritt og til meg selv laget jeg med halloumi, til vegan bruk flere grønnsaker. IMG_2667 IMG_2682

SUNNE GRØNNSAKSVAFLER (vegan, glutenfri)

Det er slik at et hvert hjem har sine tradisjoner og retter man serverer. Hos min svigermor fikk jeg smake søte potetkaker, som ikke vi var vant til i mitt hjem. Jeg er mer glad i krydder og salt smak, så jeg har laget en egen vri på den gamle oppskriften. Grønnsaksvafler

MANGO & LIME LAKS (glutenfri, melkefri)

I det siste har jeg hørt flere på demo som har brukt min mango og lime chutney med kylling og fisk. Det fikk meg til å bli nysgjerrig, derfor prøvde jeg på denne. Personlig ville jeg ha piffet den opp litt mer, og det er selvfølgelig mulig. Mango-og-lime-laks

GOAN STYLE PORK (glutenfri, melkefri)

Foreløpig har jeg ikke vært i Goa og kan ikke huske at det er noen har skrytt mye av maten derfra, men denne retten har all grunn til å få skryt. Så enkel, smakfull og brukervennlig! Ingen gluten, egg, nøtter eller laktose. Hos meg skal den i hvert fall lages oftere! Goan style pork

TOMAT JUICE (vegan, glutenfri)

Når jeg er ute og flyr, syns jeg det er veldig godt med tomatjuice og tenker “det må jeg drikke oftere”. Så glemmer jeg det når jeg er hjemme. Her om dagen fikk jeg jammen prøvd det ut, og du såå enkelt, godt, sunt og mettende!! Fullt av C-vitaminer er det også. Tomat juice

LINSEHALWA // MUNGDAAL HALWA (glutenfri, vegetar)

Halwa betyr egentlig grøt, men det er ikke slik den smaker. Indiske desserter er ukjente for nordmenn, faktisk kan mye lages uten egg, mel og melk. HURRA for det! Halwa kan lages av forskjellige ting, tidligere har jeg lært deg gulrot halwa og halwa av kikertemel og semulegryn. Mungdaal halwa
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt