GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 51

Allerede 3. søndag i advent med perfekt julestemning. Det er snø hos meg, så flere vakre bilder er sendt til India både fra morgen og kveldsstemning. I dag har jeg fått vasket godt til jul og fått opp den siste julepynten. Det blir mye rødt, men det hører julen med. Uken har vært meget travel, men det er også blitt tid til julekort-skriving og gavepakking. Denne uken startet fantastisk med terningkast 5 på kokeboken og det har tikket gratulasjoner på mail, sms og facebook. Blomster fra nære og kjære. Det varmer og gleder. Tusen takk til alle og enhver! Ønsker alle en deilig søndag. Her er en smakfull ukemeny om du vil ha litt alternativer til julemat :)

MANDAG : Kikerte taco

Ja, jeg lager også taco og ribbe. Jeg må nesten svare slik når jeg blir spurt om jeg lager noe annet enn indisk mat 🙂 Jeg har alltid brukt fantasien til å lage mine vegetar varianter og i dag deler jeg en god protein taco uten kjøtt. IMG_3419

TIRSDAG : Linse chutney

Nå tenker du kanskje, hva kan det være? Protein chutney finnes det? Er det ikke bare med frukt og grønnsaker da? Vel, det er jo mest vanlig. Jeg har tidligere delt oppskrift på kokoschutney og aubergine chutney i tillegg til frukt. Egentlig er det bare kokkens kreativitet som avgjør hvilke ingredienser som brukes sammen med noen grunnprinsipper. IMG_3486

ONSDAG : Krydret julepølse

Ingenting er mer typisk norsk som pølse i lompe med ketchup og sennep, en selvskreven klassiker når man skal grille og på 17. mai selvfølgelig. Jeg må innrømme at det er en superlett forrett eller et lett mellomåltid, dog tungt for fordøyelsen. Her er en variant med indisk vri på julepølsen

Indisk wrap

TORSDAG : Sør-indisk kalkun

Denne kalkunen forberedes helt annerledes enn slik du vanligvis gjør med saus og poteter. Retten spises gjerne som en tapas rett, som fyll i pitabrød eller med saus og poteter etc. Sør-indisk kalkun

FREDAG : Krumkaker med mangokrem

Før synes jeg alltid kaker uten egg var en utfordring, men disse tar helt kaka! Vet du hva? Disse ble synssykt gode! Jeg lover da blir det kun krumkaker uten egg hos meg i alle fall! Mangokremen er prikken over i'en.

Krumkaker med mangokrem

LØRDAG : Panir jalfrezi

Vegetarianere i India spiser gjerne melkeprodukter fordi man tenker ikke på melking av ku som en pine eller til skade for dyret. Her er atter en vegetar rett med panir og paprika. Du kan gjerne tilsette flere grønnsaker etter smak, men paprika er en klassisk sammensetning. Panir jalfrezi

SØNDAG : Kanel chai

Chai for indere er som kaffe for nordmenn. Indisk chai (som betyr te) er laget med melk, sukker og krydder. Ved å tilsette melk og spesielt kardemomme, fjerner man tein effekten som er det samme som koffein i kaffe. Om vinteren er det spesielt godt med kanel chai, jeg liker å variere krydder og har både min egen chai masala eller rene smaker. Kanel chai
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt