GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 50

Hei bloggvenner, er det ikke deilig med andre søndag i advent? Vi begynner å merke julerushet og mange pakker sendes ut fra nettbutikken, både gavekort, kokebøker, krydderbokser og krydder. Pop-up kaféen har gitt god aktivitet på kjøkkenet og folk spør om vi kan forsette på søndager :):) - Jeg får tenke litt på det i juleferien....
Ellers har uken har vært rolig og gitt tid til yoga og refleksjon. Denne uken har vært spesiell, jeg føler sterk ydmykhet og takknemlighet for alt det gode vi kan nyte og har mine kjære rundt meg. Hver dag er unik og kommer ikke igjen, nyt den <3 Ønsker dere en koselig adventstid!
På onsdag er det klart for Lucia, og i ukemenyen kommer det derfor en bonus oppskrift :

GLUTENFRIE LUSSEKATTER

IMG_5898

MANDAG : Raita med granateple

Tilbehør ved siden av maten har vi mye av i det nord-indiske kjøkken. Raita er en av de mest kjente i tillegg til flere varianter chutney og pickles. Raita skal balansere smakene og kan lages med flere ingredienser. Denne gangen har jeg prøvd meg på litt friske farger, som resulterte i nydelig smak! Raita med granateplefrø

TIRSDAG : Tandoori kalkun

Jeg vil tipse dere om kalkun som er spicet litt opp. Kanskje dette kan være et forslag til en av middagene til jul eller nyttår? :-) Veldig enkelt, og veldig godt! Tandoori kalkun

ONSDAG : Glutenfrie smultringer

Vi er ganske vant til å fritere i indisk kjøkken, men jeg har ikke laget smultringer på 30 år i allefall! Jeg fikk disse på ønskemeny av yngstejenta som ikke tåler hvetemel. Glutenfrie smultringer

TORSDAG : Sjampinjong polaw

Polaw er en risgryte med grønnsaker hvor du kan bruke alle slags grønnsaker. I dag har jeg laget sopp polaw og det var skikkelig godt! Sopp polaw

FREDAG : Salat med kokos og chili

Jeg smakte den i forbindelse med utvelgelse av meny til vår sønns kommende bryllup i India. Den hadde faktisk passet meget godt med bare papadam og chutney som en liten forrett. Indisk salat

LØRDAG : Chaat - indisk streetfood

Retten er helt ulikt noe av det du har smakt tidligere i det indiske kjøkken, det vil si at den ikke finnes på restauranter i Norge. Nordmenn som har vært med meg til India og venner som har smakt den her hjemme synes den er kjempe spennende. Noen har sagt at det smaker som flatbrød soll, men med mye mer smak. chaat

SØNDAG : Riskrem med mango

23-24-25. desember blir det nok ikke indisk mat på kjøkkenet her men litt innslag her og der må til. Og her er min vri på riskremen i år. Den er allerede testet og godkjent av prøvekaninene mine 🙂 Mango riskrem
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt