GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 50 - 2018

Så tenner vi vårt andre lys.....Tenk da er det andre advent og vi går de siste 2018 ukene i møte. Min uke har vært fylt av mange ulike og koselige aktiviteter og før helgen holdt jeg et foredrag om hvor miljøvennlig indisk mat er. Jo mer jeg jobbet med det foredraget, desto mer så jeg de gode sidene med hverdagen min. Nå ser jeg frem til en rolig søndag og pynte til jul🎄 God søndag💜

HELSTEKT BLOMKÅL

Mange synes blomkål er en kjedelig grønnsak, det skjønner jeg når den bare kokes og ikke krydres. Da er den og forblir kjedelig. På indisk vis blir den veldig god fordi magien i krydderet løfter smaken flere hakk.Helstekt blomkål

REINSDYRSTEK

Reinsdyrstek er sjelden å finne på menykart i India. Det er vel rettere sagt at jeg har aldri sett det noen sted, men India er så stort at leter du nok, finner du det du tror er umulig. Vel, jeg tenkte da å gjøre om en oppskrift fra lam til reinsdyr.Krydret reinsdyr

LEFSE MED JULEPØLSE

Ingenting er mer typisk norsk som pølse i lompe med ketchup og sennep, en selvskreven klassiker når man skal grille og på 17. mai selvfølgelig. Her er en julevariant med indisk vri.Indisk wrap

VEGETARSTEK

«Hva spiser du på julaften, Niru?» Dette spørsmålet har jeg fått så lenge jeg kan huske, det kommer alltid opp i en samtale med både gamle og nye bekjentskap. Faktisk så spiser jeg alt vanlig tilbehør, men prøver å lage meg annen «hovedrett». Vegetar nøttestek

QUESEDILLA

Dagene raser av gårde så innimellom slike dager er det lov med lettvint løsning. Denne falt godt i smak og lages nok flere ganger til i julen.

KAJU BARFI

Uten tilsatt farge eller smak, ligner den søte desserten pakket snø. Navnet er et derivat av hindi-ord for snø. Det har ofte blitt sammenlignet med fudge gitt sin ekstreme søthet og konsistens.Kaju ki barfi

KASHMIRI KAWA

Nå som vi er i ”gløgg” modus, kom jeg til å trekke paralleller til Indias svar på gløgg. Forskjellen er at den drikkes når vinteren er i anmarsj eller du er forkjølet og ikke orker krydret mat eller å spise i det hele tatt. Kashmiri kawa
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt