GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 49

Denne uken har vært meget inspirerende med deltakelse på Gaselle konferansen der Masalamagic var norminert. Vi gratulerer vinnerbedriften Tom Woods AS med kåringen og pris overrekkelse av selveste Kronprins Haakon. Talen fra Petter Stordalen var storslående og klar: Culture is King. Bedriftskulturen er mantraen for god ledelse og arbeidsmoral. Ellers var det flere innlegg med gode tips til gründerbedrifter, og jeg tar alt til meg. Tusen takk til Dagens Næringsliv som lager et supert tiltak og flott arrangement slik de har gjort i 15 år!
IMG_3234IMG_3242
Ellers blomstrer pop-up kaféen og folk som er innom gir meget gode tilbakemeldinger :)
Håper å se deg neste lørdag!
I mellomtiden, kan du prøve å trylle med krydder. God søndag <3

MANDAG : Chana daal

Chana betyr ert og daal er et fellesord for linser og bønner. Denne typen er egentlig brune kikerter uten skall som er delt i to. Linser og bønner er meget proteinrike og et naturlig tilskudd for vegetarianere eller andre som ikke vil ha animalsk protein. Du kan lære mer om dette i mine kokebøker “Indisk mat på norske fat” og “Masalamagic – Magien i det indiske kjøkken”. IMG_2583

TIRSDAG : Pepperkaker med chutney

Da er det allerede tid for pepperkaker igjen, syns ikke det var lenge siden vi hadde Halloween og gresskarsuppe! Det er alltid koselig med pepperkaker og gløgg, men hva med en annen vri som også metter litt. Uansett sammensetning, godt er det! Inntil jeg får bakt mine egne, bruker jeg ferdig kjøpte. Pepperkaker med ost og chutney

ONSDAG : Methi malai murg

Methi er bukkehornkløver, malai betyr tykk snerk som dannes av melk som er kokt lenge og murg betyr hane eller kylling som alle helst bruker. Jeg har brukt fløte i stedet. Denne retten har jeg ikke laget mye av, men vær sikker på at det skal jeg heretter. IMG_3305

TORSDAG : Chili chili chicken

Kinesisk mat er meget populært i India, men som i alle land setter kokkene sitt eget preg på den utenlandske maten. Så det kalles Indo-chinese cusine. Denne kaller jeg chili chili chicken fordi den er meget sterk. Først har jeg marinert kyllingen i min curry paste og deretter hatt i sterke røde chili. Du kan klart lage den midlere, men da kan den ikke kalles chili chicken vel og merke. Husk at kinesisk mat lages på sterk varme og gjerne i en wok eller stekepanne. Sweet and sour chicken

FREDAG : Koriander ribberull

Nå som jeg er i gang med testing av ribbe, tenkte jeg å lage ribberull. Det har jeg ikke gjort før. Utfordringen her er å få smaken helt gjennom kjøttet. Et tips for det er å lage store snitt på undersiden slik at marinaden trekker inn, på oversiden er det enklere fordi man ruter opp svoren. daddelglassert ribbe

LØRDAG : Peshwari nan

Peshwari betyr fra byen Peshawar som nå ligger i Pakistan. Min far ble født i denne byen og måtte flykte med familien i 1947, da India ble delt som i dag er Pakistan og Bangladesh. Men, nå var det naan jeg skulle fortelle om. Naan betyr brød, det heter altså ikke naanbrød! Nan kan lages med eller uten krydder, glutenfrie eller med fyll. Deigen kan lages med kefir, melk eller vann. Peshwari nan

SØNDAG : Brente mandler

Hallo i luken, det er snart jul og jeg tenker alle har det like travelt som meg. Mye skal gjøres, handles inn og planlegges.. En ting som ikke behøver å ta lang tid eller vente helt til julaften er å spise disse godisene, spør du meg så kan jeg spise de året rundt. Veldig mange synes det er vanskelig å lage brente mandler, det er egentlig veldig enkelt så de som ikke får det til må gjerne spørre. Brente mandler
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt