GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 41

Tusen takk til alle som har gitt meg en strålende uke i sol og varme 🌅🍹. En vitaminsprøyte før mørkere dager og kaldere temperaturer vi går i møte. Jeg gleder meg til en ny uke med kurs og ny inspirasjon til ganer som elsker indisk. Velkommen oktober🍂 I dag er det kjærlighetens faste, en fin dag du kan lese mer om HER. Under finner du ny ukemeny med høst ingredienser. Håper dere finner noe godt å lage, så snakkes vi snart :)

MANDAG : Poteter med paprika

Achaar er frukt eller grønnsaker som er konservert i krydderolje, det var en måte å bevare markenes grøde på utover i året da det ikke fantes kjøle muligheter. Mango, lime eller chili er klassiske eksempler, men det finnes utallige varianter avhengig av delstat og sesong. IMG_1147

TIRSDAG : Daddelglasserte koteletter

I Nord-India har vi ikke mange søte innslag i middagssaus, det er noe jeg har lært meg av venner fra delstaten Gujrat. Her får man innslag av det søte sammen med krydder, det blir annerledes enn å spise en søt chutney ved siden av.

Sursøte koteletter

ONSDAG : Paniri mirch

I dag tenke jeg å inspirere deg med en ny panir rett. Paniri betyr med panir og mirch betyr chili. Så du skal lære chili fylt med panir. Som du vet så kan fyllet varieres med soyakjøttdeig eller vanlig kjøttdeig (keema matar). IMG_2243

TORSDAG : Reshmi kebab

Disse er så gode at de forsvinner uansett når de serveres eller hva de serveres med Reshmi betyr fløyel og denne oppskriften er såre enkel, dersom jeg kan bruke det uttrykket? ”Det sier du jo til det meste”, har noen sagt til meg. Reshmi kebab

FREDAG : Mynte raita

Forrige uke skrev jeg om den herlige urten mynte og dens helsefordeler. I dag tenkte jeg å inspirere til å bruke den urten, enda litt mer, på en meget enkel måte. Raita, er som dere vet, en kjent siderett i det indiske kjøkken, men som kan lages med flere forskjellig krydder og ingredienser. Her kommer en ny variant! Mynte raita

LØRDAG : Koriander ribberull

Nå som jeg er i gang med testing av ribbe, tenkte jeg å lage ribberull. Det har jeg ikke gjort før. Utfordringen her er å få smaken helt gjennom kjøttet. Et tips for det er å lage store snitt på undersiden slik at marinaden trekker inn, på oversiden er det enklere fordi man ruter opp svoren. daddelglassert ribbe

SØNDAG : Badam ki barfi // Mandel barfi - indisk marsipan

Når du smaker denne uten nøtter og krydder, minner den om marsipan. Det er en form for krydret marsipan og blir helt vegansk dersom du lager den på kokosolje. Jeg har laget den på tradisjonelt vis med ghee. Badam ki barfi
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt