GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 41 - 2018

Deilig med en rolig uke, selv i trafikken merkes at det er høstferie🙌🏼 Vi har hatt kursfri, men en god uke på Take-away:) så helt arbeidsledig har jeg ikke vært😂 Mamma er på besøk og jeg har blitt servert middag hver dag👌🏽 Hun har blant annet servert kadhi, masala chai, shrikhand, mathi og dahi vada. Prøv gjerne og del bilder med #masalamagic så jeg kan se👍🏽

BØNNER MED CHILI OG INGEFÆR (vegetar/vegansk, glutenfri)

Har du en bønneboks i hus, kan det alltid lages noe godt på 1-2-3. Du kan klart bruke kikerter eller andre typer linser og erstatte fløten med kokosmelk, en lignende rett smakte jeg med kokosmelk på min herlige tur til sør-India. Bønner med chili og ingefær

SPICED KALKUN (glutenfri, melkefri)

Tandoori marinert kalkun med hjemmelaget saus. Perfekt når du vil ha en ekstra god middag eller skal ha besøk. Tandoori kalkun

PÆRE & KARAMELL DESSERT (kan lages glutenfri)

Nå hadde jeg ekstra pærer og ikke epler i fruktfatet, så jeg innrømmer at det var litt påtvunget og det kan blant annet føre til at nye oppskrifter eller smaker skapes. Det ble så godt i seg selv at noe krydder er ikke nødvendig for engangs skyld 🙂

SPINAT RIS (vegansk)

Ris med smak er noe nytt for norske ganer, man er som regel vant til ren kokt ris. Denne retten er en spennende sammensetning der spinat bidrar med jerntilskudd. Spis den med raita og chutney eller server med middagsrett.

GOLDEN MILK // HALDI DOODH (glutenfri, kan lages vegansk)

I utgangspunktet er det en helsedrikk eller medisin på grunn av fordelene med gurkemeie og ikke en nytelsesdrikk. Du blir nok sett rart på dersom du bestiller det på café eller et utested i India. Det naturlige spørsmålet vil være: ”Er du syk?”. Syk eller ei, god er den! Golden milk

METHI MALAI MURG // CHICKEN

Methi er bukkehornkløver, malai betyr tykk snerk som dannes av melk som er kokt lenge og murg betyr hane eller kylling som alle helst bruker. Denne retten har jeg ikke laget mye av, men vær sikker på at det skal jeg heretter.

KRINGLE MED MANGOGLASUR

Gjærbakst, det var noe jeg av det første jeg forelsket meg i timene på skolekjøkkenet. Nå var det faktisk lenge siden jeg hadde laget gjærbakst, så fikk jeg idé om å lage en annerledes smak. Tilbakemeldingene var veldig, veldig gode 🙂
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt