GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 4 - 2018

Helgen gikk altfor fort. Jeg liker vitsen til Mr Bean: "I think weekends are made in China, they don’t last so long"🤣 Helgen har dermed vært meget hektisk med kursdeltakere blant annet fra Trondheim, feiring av Indias frigjøringsdag og 70 års jubileum med artister fra India og Oslo. Det var en fryd med klassisk indisk dans og musikk. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg rakk det, til tross for en fullpakket helg. Tusen takk til den indiske ambassaden og gratulerer så mye til alle indere🙏🇮🇳 Well, med arbeidshelg og selskapsmiddag på kveldene går det slag i slag. I løpet av uken har jeg fått nok med trening i naturen på grunn av all snøen som kom. Jeg kjenner at jeg savner yogaen, og får ta det igjen til uken, og tenker følgende meny til uken🙏 God søndag!

GRØNN PANIR TACO (Glutenfri)

Wraps er blitt det fancy ”nye” ordet for en stor lompe som kan fylles med forskjellige ingredienser. Riktig nok er wraps større for å få plass til fyllet. Prøv denne som fredagstaco for eksempel! Nylig delte jeg oppskriften på glutenfri lefse av kikertemel, her er et godt vegetar fyll som jeg liker.Panir taco

FENNIKEL CHAI

Vi har flere typer sunn chai som fungerer som en helsedrikk uten tilsetning av svart te. Denne synes jeg er god både varm og kald. Her har du en sunn oppskrift som kan brukes året rundt og spesielt når du har lyst på noe kaldt uten bobler eller kalorier.fennikel te

GLUTENFRIE VAFLER

Mettende er de også, siden det er påske har jeg jukset litt, gjort de litt gule med konditorfarge. En god klype safran kan brukes dersom du ikke forstyrres av den kraftige smaken. Jeg trodde ikke det kunne smake så godt av dette! Prøv og gi gjerne en tilbakemelding 🙂IMG_6637

MALAI KEBAB

Det er ikke ofte at det lages varme retter uten gurkemeie i det indiske kjøkken. Det både ser mer innbydende ut med mange farger og blir mer smaksrikt, men du blir overrasket over hvor god denne er selv med få krydder.IMG_1081

METHI NA THEPLA

Methi betyr bukkehornkløver, na betyr av og thepla er et tynt rundt brød fra delstaten Gujrat, sør-vest i India. Disse lompene kjevles tynne som pølselomper, men de smaker mye mer.Methi na thepla

MASALAFYLT ISHAVSRØYE

Mamma, kan du lage en ny fiskemiddag denne uken? Jeg har lyst på noe nytt. Det var ønsket fra datteren min som fikk meg til å komponere denne oppskriften. Så tok jeg meg en tur i butikken og studerte fiskedisken, da falt valget på ishavsrøye noe jeg aldri har prøvd før!IMG_2688

MANGO SHRIKHAND

Shrikhand er en dessert fra delstaten Maharashtra, men også meget populær i Gujrat. Navnet betyr nektar for gudene og i tillegg til nykvernet smør var denne en av favorittene til kjærlighetsguden Krishna. Den kan lages med og uten mango.IMG_1970
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt