GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 33 - 2018

God søndag folkens, Uken min har vært full av stor aktivitet og få i gang take-away fra kurskjøkkenet i Helgesensgate. Samtidig kan det bestilles gjennom Foodora og Just Eat. Du er velkommen torsdag til søndag kl. 14.00-21.00. I dag er det deilig med regn, ikke at jeg elsker regn men nå har hagene fått nok tørke og vi vil vel ikke ha dyrere strøm utover vinteren fordi det ikke blir nok nedbør? Nedbør eller ei, det er godt med indisk. Her er noen forslag for kommende uke:

SØTPOTET FRIES (glutenfri, vegansk)

Du vet sikkert at alle oppskrifter med poteter kan erstattes med søtpoteter. I dag gjør vi det enkelt og relativt mildt, noe som kan være godt i blant. Jeg serverer heller en sterk chutney til meg, så blir min bedre halvdel også fornøyd.

SØR-INDISK SCAMPI (glutenfri, kan lages melkefri)

Denne retten ble servert på en av mine kulianriske reiser til sør-India. Kokken forklarte hvordan den var laget og jeg har prøvd å gjenskape den.

PANIR SPYD (vegetar)

Panir er den kjente osten fra delstaten Punjab. De aller fleste er veldig glad i den. Normalt kan du bruke all slags marinade som til kylling, men panir er ganske smakløst og jeg syns derfor at den kan krydres litt sterkt. Et lite dryss med limejuice så har du en supergod vegetar variant klar. Panir spyd

CHIA KHIR // CHIA GRØT

Khir er en indisk dessert laget av ris og melk. Den minner om risgrøt, men inneholder krydder som kardemomme og safran. Visstnok lager jeg den som kald kjøleskapsgrøt en sjelden gang. Som grøt generelt kan den spises både varm og kald.

FRISK OG STERK MANGOSALAT

Denne salaten passer nydelig som tilbehør til grill, annet kjøtt og fisk. Du velger selv hvor sterk du vil lage den og kan selvfølgelig lage uten chili til barn.mangosalat

DADDELGLASSERTE KOTELETTER

For norske ganer er det kjent med sur-søt smak fra det kinesiske kjøkken, mens her får du innslag av det sterke i tillegg. Chilien kan selvfølgelig sløyfes men det forandrer smaken betraktelig, mener jeg. Prøv selv og finn din egen styrke og smak.

EASY ICE CREAM

Iskrem er alltid populært, men i varmen er det ekstra godt og avkjølende. Når du har i en eggeplomme, får isen litt glattere konsistens, har du allergikere i hus kan du fint droppe den. Litt limejuice blir en fin justering på alle smakene. Mango iskrem
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt