GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 30 - 2018

God søndag fra Delhi🙏 Uken har bestått av mye reising, både i bil og fly. Som jeg ser frem til en rolig søndag før nesen vendes hjemover. Tross mye jobbing har jeg rukket mange deilige smaksopplevelser og ny inspirasjon🙌🏼 Gleder meg til å prøve når jeg kommer hjem og dele med deg😊 I mellomtiden kan jeg anbefale disse oppskriftene fra ukemenyen;

ALU KE PAKORE // FRITERTE POTETSKIVER

Prinsippet med pakore er som tempura, bare at det blir sunnere å bruke kikertemel i stedet for hvetemel. Dermed blir de også glutenfrie! Her med potetskiver. En favoritt hos både store og små!

RESHMI KEBAB

Disse er så gode at de forsvinner uansett når de serveres eller hva de serveres med. Reshmi betyr fløyel og fort gjort er det også, mener jeg da. Reshmi kebab

GOAN STYLE PORK

Foreløpig har jeg ikke vært i Goa og kan ikke huske at det er noen har skrytt mye av maten derfra, men denne retten har all grunn til å få skryt. Så enkel, smakfull og brukervennlig! Ingen gluten, egg, nøtter eller laktose. Hos meg skal den i hvert fall lages oftere.Goan style pork

ENKEL OG SMAKFULL DRESSING

Når du har en salat eller fingermat er det tamt uten dressing, raita eller chutney. Forskjell på chutneyene mine og denne dressingen er at det er fort gjort å lage. Dessuten lager jeg dressing med forskjellige krydder og smak for å få variasjon.Hjemmelaget dressing

CURRY FISKEBURGER

Indisk på norsk - Her har jeg laget en fusion burger, altså kombinert to klassiske smaker fra norsk og indisk kjøkken. Fiskeburger med curry smak.

MYNTE LASSI

Lassi betyr en drikke laget av syrnet melk, den kan være søt eller krydret. Denne type drikke passer utmerket til krydret mat fordi den balanserer fordøyelsessystemet. Mangolassi har jeg lært deg tidligere, den er søt og god. Lassi laget av mynte har en ekstra avkjølende effekt, derfor er den meget populær om sommeren i India hvor det kan bli opptil 50 grader. Mynte lassi

PHIRNI

Denne oppskriften ligner på Khir, forskjellen består i at du knuser risen før den kokes og det utgjør en smaksforskjell. Så har jeg variert den med å ha i et par spiseskjeer med mango pure, som gir den et friskt oppløft.
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt