GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 29 - 2018

Herlig med søndag i Gujrat, India👏 Jeg har rukket utrolig mye denne uken, reist flere tusen kilometer. Snarvisitt til gode venner i Delhi og flere gode arbeidsøkter. Det har absolutt gitt ny energi med deilig ayurvedisk massasje og masse deilig indisk mat som Dosa, min favoritt🙌🏼 Jeg håpet på en klassisk opplevelse av monsun regnet, men det så ut som jeg fulgte etter med to dager på etterskudd☺ Regnvær eller solskinn hjemme, indisk er alltid populært. Gir deg noen tips i ukemenyen her.

TANDOORI AUBERGIN

Det er alltid gøy å eksperimentere litt på kjøkkenet. Dette er helt ypperlig for vegetarianere, som meg. Snacken kan lages på to måter, både med og uten naturell yoghurt. Selv valgte jeg å bruke yoghurt da det gir bedre konsistens og en mer fyldig smak. tandoori aubergin

MASALA FISH FINGERS

Vanlige fiskepinner finner du ikke særlig mye av på indiske matbord, men siden jeg prøver å lage en fiske middag i uken må jeg finne alternative serveringsforslag. De hjemme synes det er godt med fiskepinner og ferdiglagde fiskepinner inneholder ikke mye fisk, så jeg laget egne med mine ”magiske” krydder. Prøv de, det ble meget godt i mottatt.Hjemmelagde fiskepinner

DAHI VADA

Dahi betyr syrnet melk og vada eller wada er en bolle av malte linser som er fritert, se indisk falafel som er laget på mungbønner. Vada lages både i Sør- og i Nord-India, forskjellen er at i sør lages de med hull i midten som smultring, med mer krydder og spises gjerne med kokos chutney til frokost eller lunsj. Dahi vada

SURSØTE KYLLINGVINGER

I dag deler jeg en oppskrift som kalles indo-kinenisk, det vil si at den er en fusjon av asiatiske smaker. Denne lager du dermed ved å blande alt til en marinade og steke direkte i stekeovnen eller på grillen. De passer som fingermat eller som middag sammen med ris.

GRILLEDE POTETER MED OST OG VALNØTTER

Folk glemmer at det er jern og C-vitamin i de også, hvilket er viktig for mitt kosthold i hvert fall. Her har jeg ikke brukt noen form for fett eller salt, kun osten som bidrar med smak og valnøtter er en god omega-3 kilde. Grillet poteter med ost, chili og valnøtter

GRØNNSAKSSPYD

Når man griller er det supert å ha masse grønnsaker som tilbehør. Det er både mettende, lekkert og gir variasjon til salaten. I tillegg gjør det at man ikke behøver å lage brød eller ris til måltidet. Vegetar grillspyd

KRINGLE MED MANGO GLASUR

Nå var det faktisk lenge siden jeg hadde laget gjærbakst, så fikk jeg idé om å lage en annerledes smak. Tilbakemeldingene var veldig, veldig gode 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=revmCvLrdOc
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt