GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 18 - 2018

Endelig søndag🙌🏼 det er klart ukens beste dag. Denne uken har vært fylt av flere høydepunkter. Sør-indisk kurs, koselig jentekveld og tikka masala kurs i Trondheim😊 Samtidig flere solrike dager og varmere temperatur. Da er vi alle fornøyd🤗 Ønsker deg en riktig deilig søndag, og håper du finner inspirasjon i menyen under🙏

FRUKT CHAAT (vegansk, glutenfri)

Har du ikke prøvd noen av chaat oppskriftene som er lagt ut tidligere, vil jeg anbefale deg denne. Årsaken er at det er ingredienser som er godt kjent i en norsk hverdag. Her har du en frisk variant med frukt, altså vi indere spiser nærmest alt med krydder :-)

Fruit chaat

GRILLET HALLOUMI MED MANGO (Glutenfri, vegetar)

For fire år siden på en reise til Stockholm, fikk jeg smake den grillet i skiver. Nå tenkte jeg skulle smake den med mango, hvilket gir både sødme og saft fra frukten. Til meg selv laget jeg med chilipulver siden jeg liker litt styrke på maten og til min bedre halvdel som skyr unna chili, en mild variant. Til han drysset jeg på litt frisk koriander, som både ser lekkert ut og gir god smak. Krydret halloumi

TANDOORI SPAGHETTI (kan lages glutenfri, melkefri)

Dette er ikke noe typisk indisk, verken spaghetti eller ost. Men en god fusion smak ble det - jeg anbefaler deg å prøve! Jeg brukte glutenfri spaghetti. Tandoori spaghetti

GLUTENFRI VEGETAR PAI (hvetefri, vegetar)

Pai er som dere vet ikke noe indisk og ganske mild i smak for en indisk gane, spesielt min som er glad i sterke smaker. Derfor laget jeg en glutenfri variant ved å piffe opp en vanlig oppskrift. OG gjett hva, det ble supergodt! Glutenfri pai

RESHMI KEBAB (glutenfri)

Disse er så gode at de forsvinner uansett når de serveres eller hva de serveres med. Reshmi betyr fløyel og denne oppskriften er såre enkel, dersom jeg kan bruke det uttrykket? Fort gjort er det også, mener jeg da. Tiden du trenger er til å rive ingefær, hvitløk, chili og knuse cashewnøtter. Reshmi kebab

MANGO OSTEKAKE (eggfri)

Ostekake er bare så supergodt, samtidig er den eggfri og det går veldig raskt å lage. Jeg som elsker mango, har nå prøvd meg på å lage denne lekkerbisken! Gjett om det smakte godt? Egentlig for godt! Den kan jeg ikke lage for ofte, da kommer jeg til å spise altfor mye.. Mango ostekake

BESAN KA DOODH (glutenfri, vegetar)

På hindi kalles det besan ka doodh som betyr melk med kikertemel. Syns jeg ser deg skjære en grimase for det høres ikke fristende ut, men det er faktisk veldig godt, mettende og ikke minst veldig sunt. Jeg tror ikke det er gått en vinter uten at mine barn har fått denne deilige drikken et par ganger. Den kan lages uten gurkemeie, men har du infeksjon, forkjølelse eller feber er det lurt å ha det i. Besan ka doodh
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt