GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Ukemeny 15 - 2018

Vel overstått påske, kjære lesere.
For vår del blir det en uforglemmelig påskeferie, siden det har vært bryllup for eldstemann og Hr og fru Kumra er blitt svigers. Det har vært en eventyrlig og veldig, veldig hyggelig uke og ikke minst en meget vellykket Indiatur.
Jeg må nesten klype meg i armen for at dagen vi har planlagt i nærmest ett år er over og allerede lagret i hjertene for evig og alltid. Uken har heldigvis vært kort og jeg har rett og slett sovet ut.
Ønsker dere en deilig søndag med følgende forslag til ukemeny:

GATHE KI SABJI (glutenfri, melkefri, vegansk)

Boller av kikertmel? Hvordan smaker det, tenker du. Det er ytterst få nordmenn som har smakt de og muligens ikke det første man får servert når man skal introduseres for indisk kjøkken. Hva tenker du nå? Er du nysgjerrig? Jeg anbefaler deg å prøve en gang, før du sier «liker ikke». Slik sa jeg til barna mine, da de var små. Det er slik man kan si til det meste av indisk vegetarmat; du blir overrasket over hvor godt og mettende det er. Prøv da vel 🙂

gathe ki sabji_kikertmel

PANIR SANDWICH

Her er en godbit som kan brukes som mellommåltid eller matpakke som gjør kolleger eller venner misunnelig. Den både lukter og smaker kjempegodt! Panir sandwich

VINDALOO EGG CURRY

Vindaloo er den sterkeste styrken i det indiske kjøkken. Noen påstår at det visstnok er noe som heter tindaloo men det har ikke jeg fått noe sted i India så hvor dette begrepet har kommet i fra, vet jeg ikke. Egg curry

UPMA

Upma er egentlig en sør-indisk rett, jeg har lært det fordi min mor bodde i Sør-India i et par år og lærte seg lokale oppskrifter. Forøvrig er jeg ganske glad i sør-indisk mat som gjerne er sterk. Siden semulegryn er ganske smakløst, er det nødvendig med såpass mye krydder for å få nok smak. Upma

TORSK MED SMAK

Det er alltid gøy å eksperimentere litt på kjøkkenet. De riktige kombinasjonene med smakene, resulterer i gode retter. Her har jeg laget en enkel rett, men satt på litt smak for å krydre torsken. I huset slo det godt an hos prøvekaninene, håper dere også liker det 🙂 sei med sesamfrø

CHICKEN TIKKA SALAT (glutenfri, melkefri)

De fleste i Norge forbinder chicken tikka med indisk mat. Vet du hva det betyr da?Chicken er kylling og tikka betyr filet, så det betyr egentlig kun kylling filet. Salat med tandoori chicken tikka, tandoori betyr tilbredt i en tandoor. Det er alltid populært med salat og du kan variere på så mange måter. Her vil jeg dele en populær oppskrift hos meg. Tandoori kylling

MANGO OG JORDBÆR SMOOTHIE

Som jeg har nevnt tidligere er hovedgrunnen til at mangopuré finnes i min matserie både smaken og bruken hele året. Smaken på indisk mango er unik, jeg får bare vann i munnen av å tenke på den.. I tillegg brukes den mye i desserter. hjemmelaget smoothie med mango og jordbær
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt