GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Tikki-burger

En burger er en rund "kake" i brød med friskt tilbehør, det kan være alt fra rent vegansk, med rene stykker eller "kake" av kvernet kjøtt som fisk, kylling eller biff. Sistnevnte får du forøvrig ikke hos meg! I indisk kjøkken har burger en lang, lang tradisjon bare med et annet navn; nemlig tikki som betyr det samme. Brød er slettes ikke vanlig eller nødvendig, men chutney er et must. Fiskeburger med laks eller torsk, med smak selvsagt.

Panering og bindemiddel

Du finner mange oppskrifter med panering eller egg som bindemiddel, det er slett ikke nødvendig. Jeg bruker helst ristet kikertmel (egen reklame), kokte poteter, maizena, kokt ris, arrowrot eller fiberhusk. Husk å bløtlegge fiberhusk i vann først, da får du en geléaktig konsistens og samtidig tilførsel av fiber. Vegansk havreburgerTikki med panir og mais, havre, ris eller potet. Panering med hvetemel eller brødrasp gjør at burgeren blir sprø, men den suger også til seg mer olje. Dropp det gjerne om du kan eller bruk det innimellom til kos. Mitt tips er å prøve sesamfrø eller solsikkekjerner. Det gjør burgeren både crispy, mettende og gir i tillegg tilførsel av de gode fettsyrene.

Frityr eller stekepanne

Jeg vet at man er veldig glad i fritering i indisk kjøkken, men det gjelder festmaten. Hverdagsmat i India er meget sunn. Fritering var en løsning for store familier som bodde sammen eller feiret sammen, samtidig unnet man seg litt ekstra til fest. Riktignok går det raskere å fritere, men resultat blir også farlig godt! Selv er jeg tilhenger av å steke i stekepanne eller i stekeovnen for å spare seg for unødvendig mye fett. Jeg tar heller en god teskje med ghee på fastende mage, det er sunt fett! Til steking bruker jeg gjerne rapsolje, smør eller blander begge. Grillen er selvsagt også et alternativ, så lenge det ikke er forbud. 8 salater du kan nyte ved siden av!

Finn din favoritt

Som de fleste indiske retter, består de av en god del krydder og spennende sammensetninger. Du kan boltre deg i valgmulighetene. Vi er så heldige at det bugner av linser og bønner, sammen med potet, søtpotet eller rødbet kan du raskt lage noen go´biter. I tillegg kan du bruke soya "kjøttdeig", for ikke å glemme de lekre grønnsakene. Med en liten endring i ingredienslisten, forandrer du smaken, bare prøv! veganburger hara bhara kebabHelserik vegansk burger
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt