GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

The big fat wedding - del 5 (2)

Innlegget inneholder egen reklame

Den gule seremonien // Haldi-seremonien (maiya)

Nå er vi kommet til de spesielle ritualene før bryllupet, de kan være forskjellig fra delstat til delstat og forskjellige for bruden og brudgommen. Jeg uttaler meg om delstaten Punjab i Nord-India, der jeg er født. Seremoniene gjennomføres separat for bruden og brudgommen. Den første seremonien/ritualet var hennamaling, som jeg skrev om sist. Neste ut er Haldi-seremonien, som kalles maiya på punjabi (språket i delstaten Punjab). Jeg har tidligere fortalt om gurkemeie, som kjent er meget sentral i indisk matlaging, men også en ayurvedisk medisin. I tillegg brukes den som et skjønnhetsmiddel! I indiske bryllup har denne fantastiske roten en hel seremoni oppkalt etter navnet sitt.
Gurkemeie Foto : Josefin Linder for "Masalamagic - Magien i det indiske kjøkken"
Før i tiden startet seremonien en uke før bryllupet og ble gjennomført tre til fem ganger. Egentlig kan man si at det var den gammeldagse skjønnhetsbehandlingen, som sikret at brudeparet så strålende ut da salonger ikke var tilgjengelige. Klærne som benyttes under seremonien er gjerne gamle eller det man ikke er redd for å få ødelagt med søl. Disse klærne gis bort til en fattig og skal ikke brukes igjen av den som gifter seg. Det lages en pasta av gurkemeie, olje og eventuelt kikertemel. Som andre oppskrifter finnes det mange varianter og man kan tilsette rosevann, sandeltrepulver, melk eller safran. Pastaen påføres (nærmest gnis inn) brudens og brudgommens ansikt, nakke, hender og føtter, av deres nær og kjære familie og venner. Seremonien ledsages og gjennomføres med tradisjonelle sanger, gjerne med dans. Her er det lov å erte maksimalt og kline skikkelig til personen som skal gifte seg.

Det gule spa-ritualet

Seremonien er nok ganske ukjent for nordmenn, men som det meste i indisk kultur er det en betydning bak alt. Her er de mest sentrale forklaringene bak seremonien haldi, og dens spesiell betydning i bryllup. taylor-kiser-361164Slik lager du golden milk // turmeric latte Skjønnhet Huden blir mer glødende og myk, fjerner død hud og ser sunnere ut. Videre fjerner den akne, arr, og mørke ringer under øynene. Ikke minst blir huden lysere. Siden gurkemeie eller haldi er kjent for sine medisinske egenskaper, så vel som å være antiseptisk, vil en slik behandling sikre at man er beskyttet mot eventuelle betennelser før ekteskapet. Rensing av kroppen Haldi renser kroppen, er antioksidant og gir kroppen en naturlig detox. Den er kjent som et effektivt rensemiddel - for eksempel til rensing av sølv). Etter haldi-seremonien, når pastaen skylles av, hjelper det å kvitte seg med døde celler og avgifter huden. Fjerner "det onde øyet" - buri nazar De fleste tror at den avverger påvirkning fra ”onde ånder” og sjalusi. Derfor fikk ikke bruden og brudgommen vanligvis forlate hjemmet etter haldi-seremonien. Fargen er lovende Den gule fargen på gurkemeie anses å være veldig lovende/hellig i de indiske tradisjonene. Derfor har ofte bruden gule klær under seremonien, men det er ikke obligatorisk. hans-vivek-219594Les resten av delene i "The big fat Indian wedding" serien Bryllup eller ei, denne pastaen kan brukes av alle til enhver tid. Prøv du også! Her er en oppskrift:

2 ss kikertmel

½ ts gurkemeie

1 ss mandelolje

3-4 ss melk eller rosevann

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt