GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

The big fat Indian wedding - del 8 (2)

Barat

Barat er en av de mest morsomme begivenhetene i hele bryllupseremonien. Det er i utgangspunktet en prosesjon, som går fra brudgommens hus, mot bryllupsstedet. I prosesjonen deltar alle slektninger og venner fra hans side. Brudgommen kommer ridende på en dekorert hest eller en elefant for å nå stedet, med familien og følget dansende foran han. Den pyntede brudgommen er sentrum for oppmerksomhet som følges av et spillende band/korps, fyrverkeri eller vandrede disko bil. Skjermbilde 2018-05-25 kl. 13.05.10 Om halsen bærer han flere kranser av indisk valuta, noe som betyr at han har velstand. De er gitt som en del av bryllupsgaven fra brudgommens familie. Dette er en veldig fargerik og kul seremoni, som nytes av en og alle. Før avreise, pyntes hesten/elefanten med perlesnorer, så mater søstre og kusiner hesten eller elefanten med bløte linser.
Skjermbilde 2018-05-25 kl. 13.09.42 Sari - nasjonaldrakten for kvinner
Alle danser på låtene til sangen og musikk som spilles av bandet som følger med dem. Gjennom alle type sermonier i punjab er det vanlig at sedler strøs over brudgommen/bruden eller hovedpersonen dersom det ikke er bryllup. Det kan være fra krone sedler til 100 og 500 sedler som først vendes tre ganger over hodet til vedkommende. Disse pengene doneres til fattige eller gis som tips til det spillende bandet og er et tegn på å avverge for det onde øyet og hvor gøy følget har det under prosesjonen. Når baraten kommer til vielse stedet, venter brudens familie på dem. Brudens bror kommer for å ta i mot brudgommen og han ønskes velkommen av sin svigermor med tika. Skjermbilde 2018-05-25 kl. 13.09.19 Hun tegner en prikk i pannen hans med bløt safran og riskorn, med ønske om et langt og helserikt liv og for å avverge noe ondt. Så får ikke han komme videre fordi brudens søstre, kusiner og venninner har et bånd som bom. Brudgommen må nemlig betale de ønsket beløp for å komme og vie bruden! Her blir det forhandlinger og mye spøk, før han omsider slippes inn, men ikke uten å betale. I tillegg til pengesum må brudens søster få en gullring eller diamantring. Kusinene får sølvringer.
Skjermbilde 2018-05-25 kl. 13.10.19 Har du glemt hva som skjer før selve bryllupsdagen? Les her!
Ved ankomst blir alle etterfølgere av barat ønsket velkommen av folket fra brudens side. Her utføres milni – introduksjon mellom mennene i familiene. Brudens bestefar, far, onkel, svoger osv. og brudgommens bestefar, far, onkel, svoger osv. utveksler blomsterkrans i en hierarkisk rekkefølge. Før i tiden var det brudens foreldre som dekket denne middagen og ga pengegaver til brudgommens side. I dag fortsetter noen å følge disse ritualene, mens andre går bort fra de og kun bytter blomsterkrans. Det serveres flere forretter, fingermat og drinker fordi selve vielsen tar 1-2 timer og de fleste er slitne og tørste etter mye dansing i opptil et par timer. Det blir neste innlegg i serien, så følg med :-)
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt