GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Thai curry

Thai kjøkkenet har mange gode smaker og vi har flere felles krydder, ikke minst begrepet curry. Samtidig er det veldig enkelt å tilpasse vegetarianere og eventuelle allergier etc. Så i tillegg til indisk, er thai mat noe jeg er veldig glad i.

Thai curry gryte Slik lager jeg thai med min sterke curry paste (egen reklame). Her bruker jeg sesamfrø olje men har du ikke så kan du bruke raps- eller solsikke olje. Jeg bruker ikke light produkter og absolutt ikke light kokosmelk, tilsetter heller litt vann på slutten. Årsaken er at fett er med på fremme smak, er du redd for kalorier må du spise mindre eller trene mer *_*

Nirus thai curry

3 ss sesamfrø olje

500 g strimlet svinekjøtt

4 ss sesamfrø olje

5-6 lime blader

1 liten rødløk

200 gr brokkoli

150 gr aubergine

150 gr gulrot i staver

150 gr squash

100 g sukkererter

½ stor rød paprika

½ stor grønn paprika

1 boks babymais

150 g sjampinjong

1 frisk chili i tynne strimler

2-3 ss curry paste

2 boks kokosmelk

3 ss soya saus

½ dl vann

en neve grovstrimlet frisk koriander

salt etter smak

1 neve ristede cashew nøtter

Fremgangsmåte :

  • Jeg rister cashew nøtter i en forvarmet ovn på 150 grader, ca 8-10 min. De kan også stekes først i olje og tas ut.
  • Kutt grønnsaker, stek kjøttet på sterk varme og ta ut.
  • Varm olje, ha limeblader og grønnsaker, de som trenger mest steketid først dvs. aubergine, brokkoli og gulrøtter. Bland i curry paste, tilsett de øvrige grønnsakene etter hvert, stek i 2-3 min. Ha i kjøttet og bland godt.
  • Fortsett med kokosmelk, soya saus, vann og koriander. La alt trekke til du har fått en jevn smak og tilpass med salt. IMG_3854
  • Husk at risen er kun kokt, da kan sausen gjerne være litt ekstra sterk. Cashewnøtter has på ved servering for de som tåler. Her koker jeg ris slik det gjøres i vest India. Skyll risen og kok med lokket på i tre ganger så mye vann. Etter 15 min, sil av.

NAM - Denne ble jeg fornøyd med! Hører gjerne hva dere synes om denne :)

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt