GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Tandoori poteter

Tandoori uten tandoor

Slapp av, du trenger ikke å bygge om kjøkkenet eller skaffe deg en tandoor for å lage denne herlige retten. Klart du kan lage tandoori poteter uten en tandoor. Nå skal jeg fortelle deg hvordan du kan gjøre det uten en ordentlig tandoor, som fyres opp på kull og kan bli 400 grader på det varmeste.
Steketips
Riktignok betyr tandoori; tilbredt i en tandoor og det kan gjøres i en vanlig stekeovn på sterkest mulig varme. I en tandoori blir maten satt på spyd og spydet settes i glørne, fordelen med et steke brett er at du får litt ”gratis” sky eller saus fra marinaden. Jeg synes også det gir et saftig resultat når marinaden brukes, siden en stekeovn har tørrere luft enn en tandoor som er åpen på toppen. tandoori-poteter Du finner andre tandoori oppskrifter her Når du bruker aluminiumsfolie i bunnen av stekeplaten, får du ekstra sterk varme og bedre steking fra begge siden. Altså toppen og bunnen. Om du ønsker litt skorpe, kan grillelement brukes i kun 2-3 minutter mot slutten. Så hvis du fortsatt ikke er skremt, fortsetter vi.
Marinaden
Det er vanlig å marinere kjøtt eller fisk i noe syrlig, fett (helst olje), krydder og urter. I indisk kjøkken brukes gjerne litt tykk yoghurt, men siden jeg har laget denne vegan dropper jeg det. Husk bare at da kan smaken bli noe mildere når du bruker yoghurt i marinaden. Du kan selvfølgelig bruke andre grønnsaker, kylling eller fisk. Styrken kan du fint justere ved å bruke mindre paste, men jeg ser at flere og flere liker at det er godt krydret. Hva med deg?

TANDOORI POTETER

2 ss Nirus Tandoori paste (egen reklame)

4-500 g poteter

3 ss finstrimlet frisk koriander

Litt limejuice

Se andre potet oppskrifter her.

Fremgangsmåte:

  • Skrell og skjær poteter i fingertykke båter.
  • Bland alt sammen i en bolle.
  • Kle et steke brett med folie og steke i 15-20 minutter på 250 grader. Snu gjerne potet båtene etter 10 minutter slik at de ikke blir svidd i steke brettet og får en jevn steking.
  • Avslutt med et dryss frisk koriander og gjerne noen dråper limejuice.
Serveringstips: De passer som en forrett med Nirus daddelchutney og raita mix eller som tilbehør i hvilken som helst middag eller grillmeny; ikke bare indisk :-) Prøv da vel for å få deg en god fornøyelse :-) Lykke til!
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt