GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Rødbetsalat med valnøtter

Slik jeg har nevnt i tidligere innlegg, skal jeg prøve å bli flinkere til å bruke rødbeter siden de er så næringsrike og nyttige ved jernmangel. Selv om jeg ikke har noen jernmangel, vet jeg at flere kvinner og spesielt vegetarianere har en slik tendens. Er du eller noen du kjenner i den kategorien, les om hvorfor spise rødbeter.
Rødbetsalat
Rødbeter kan kokes, grilles og spises slik de er. De må riktignok skrelles først og kan brukes som for eksempel gulrøtter. Det eneste kjedelige er at fingrene, fjølen, klutene etc blir knall røde! Da er tipset å ta vare på sitronskallet etter at saften er presset ut og gni fingrene godt med fruktkjøttet i skallet. Jeg gjør det samme etter at jeg har laget fiskeretter eller måltider med hvitløk. Du kan klart bruke engangshansker, men jeg prøver å unngå det så langt det lar seg gjøre med tanke på miljøet (mindre plastavfall) og for å få ”kontakt” med maten. Bruk av hendene direkte gjør at det blir så givende å jobbe med mat :)
Oppskriften er meget enkel og som salater generelt, kan du variere sammensetningen slik det behager. Her er min anbefaling til 4 personer.

RØDBETSALAT MED VALNØTTER

1 rødbet
1 liten rødløk
100 g kikerter
8 gode ss cottage cheese
¾ ts Himalaya salt
¾ ts malt pepper
En liten chili i tynne ringer
1 neve spinatblader
1 neve grønnkål
1 god neve valnøtter

Rødbetsalat

Fremgangsmåte:

  • Skrell rødbeten og del i mindre terninger eller skiver.
  • Skrell og skjær løken i tynne strimler. Skyll spinaten og bland alle ingrediensene i en bolle.
  • La salaten trekke i ca. 30 minutter før servering. Bruk frisk chili for de som tåler det.

Nirus tips til vegan/nøttefri variant:

Bytt cottage cheese med tofu, som kan stekes lett med 2 ss olje, et dryss chaat masala eller chilipulver og garam masala. Nøtter kan erstattes med ristede sesamfrø, linfrø, chiafrø, gresskar- eller solsikke kjerner.
Hos meg synes de det var en god fornøyelse, håper det faller i smak hos deg også!
Lykke til!
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt