GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Reisebrev 2

Bare etter en uke i India, føler jeg at jeg har vært her lenge. Tiden går liksom saktere i India og det oppleves som folk har plenty med tid. Kan hende at jeg føler det slik siden jeg ikke har mine daglige gjøremål og muligheten til å iaktta andre mennesker. Det som tar mye av tiden er å komme til og fra i trafikken, her må man bare smøre seg med tålmodighet, det er ingen snarveier eller smutthull. Så i løpet av 2 uker har jeg brukt ca. 25 prosent av tiden til reising og komme til og fra. Nå skal det sies at jeg har hatt en ekstrem reiserute, med flyreisene har jeg totalt flyttet på meg hele 17500 km! Innimellom arbeidsøktene har jeg fått et par dager til å utforske noen religiøse steder. Felles for alle religiøse steder i India er at man finner mange spisesteder, handleboder for suvenir, leker, pynt, stoffer og tempel utstyr. Årsaken er for indere er det forbundet med en familieutflukt å besøke slike steder. De største stedene har som oftest gratis måltider for de fattige eller en rimelig kantine for pilegrimene. Siden det ikke er tillatt med bilder overalt, har jeg ikke egne bilder fra alle stedene.

Ambaji (Gujrat)

Første reise var til Ambaji ca 3,5 timer utenfor Ahemdabad i Gujrat. Det er et av stedene for gudinnene jeg har fortalt om i innlegget om Navratri. Historien sier at gudinnens kropp ble delt i 51 og falt på forskjellige steder som i dag finnes i India, Pakistan, Bangladesh og Tibet (India var mye større tidligere). Ambaji er stedet der hjertet falt. Felles for disse gudinne stedene er at de er opp i høyden og man må gå i flere timer for å komme til selveste templet. Etterhvert ble det mulig å leie bærere som bar folk som ikke kunne gå i fjellterreng, alternativt kunne man leie esel eller hest. Så ble det lagt trapper, nå er det luft heis og på et par steder til og med transport med helikopter.

Mahalakshmi (Maharashtra)

Her falt øynene til gudinnen nevnt i forrige avsnitt. Jeg var ikke klar over historien til det 1800 år gamle tempelet. Det sies at det er et vitenskapelig mysterium, tempelet er bygget på mange stolper og ingen har pr nå klart å telle eller definere hvor mange det er totalt. For noen år siden ble det i kjellerens skattekammer funnet penger, gull, diamanter og edelstener udefinerbare summer fordi gjennom årene har folk fått fylt sine ønsker og æret gudinnen med gaver. Flere utrolige historier finnes om utrolige hendelser etter at de har besøkt tempelet. Den beste dagen skal være Diwali dagen og tusenvis av mennesker kommer 365 dager i året, men spesielt den dagen. Jeg ser nå at det ble mye å fortelle, så det kommer et brev til. Fortsettelse følger.. :-)
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt