GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Quickfix rengjøringstips

Stygge gryter, stekepanner eller flekker på kjøkken og bad. Irriterer det deg, eller er deg bare meg? Nei, jeg tror det angår oss alle og de aller fleste jeg kjenner uff´er seg over hvor mange forskjellige vaske- og pussemidler man må ha i dag. I dag gir jeg deg tips om hvordan du kan rengjøre uten å ty til flere forskjellige vaskemidler og ikke minst gjøre det til en ubetydelig kostnad, men egen innsats kommer du ikke unna :-) Nå er jeg ganske alternativ av meg. Tidligere har jeg fortalt deg om hvordan du kan pusse sølv med blant annet gurkemeie og andre naturlige ingredienser. Her kommer noen tips du kan bruke til å rengjøre stygge gryter, kobber, stekepanner, kaffe kanner osv. Det som er best med slike tips er at man slipper å gå i butikken fordi man ikke har middelet hjemme når man først får ”ånden” over seg. Her kan du bruke helt vanlige ting, som jeg tror folk har på kjøkkenet sitt. I hvert fall har jeg det. Fellesnevner for alle tingene her er at det inneholder noe syrlig eller syre som fjerner belegg.

Eddik og vann

Lag en blanding av ¼ eddik i vann og la glass og bestikk ligge i blanding i 5 minutter. Skyll av og bruk som normalt. Jeg synes det er det enkleste som finnes for vask av speil og vinduer. Samme blanding kan du bruke til å koke opp i vannkokeren etter bruk får belegg i bunnen.

Sitron og salt

Fjerner vond lukt, spesielt når man har laget fisk, fått knall rød hender etter bruk av rødbeter, brukt hvitløk eller andre sterk aromatiske ingredienser, oljer og lignende. Slik renser du en trefjel: gni fjølen med en stor sitronbåt. Dryss godt over med vanlig salt. La virke i 15 minutter og skyll av. Denne blandingen fungerer også til pussing av kopper, stål og sølv. Bruk da en svamp og hjelp til med gni av belegget.

Ketchup

En syrlig ketchup er vidundermiddelet som tar belegg fra meste, om det er kobber gryter som vi har mye av ved servering av indisk mat eller sølvbestikk så er det supereffektivt. Ja, du leste riktig! Det kan brukes til fjerning av rust på all slags metall. I neste innlegg kommer jeg flere tips og triks, prøv gjerne disse i mellomtiden og fortell hvordan det har gått.
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt