GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Poteter masala // Krydder poteter

Jeg elsker poteter og er ikke redd for å spise de. Mange ganger har jeg sett gjester som rett og slett hopper over potetfatet fordi de er smaksløse. Det gjelder vanlig kokte poteter vel og merke. Mottoet mitt er spis alt, men med måte. Til og med pommes frites, men helst laget i stekeovn. I India spises de som en grønnsak, også sammen med ris, ikke som en erstatning for ris og brød! Poteter er så undervurdert, jeg kan faktisk lage en egen kokebok med potet retter. Det er synd med et så negativt fokus på dem fordi de inneholder faktisk mer kalium enn bananer, godt med magnesium, C-vitamin og jern. Videre er det nærmest 0 gram fett i dem og spiser du poteter med skall, er de fiberrike også. Spises de uten skall som vi fleste gjør, blir det dårlig med fiber! Ikke visste jeg at de inneholdt det gode vitaminet B6, noe som er meget viktig for vegetarianer som meg. Det var legen min som fortalte meg det. Dersom de fortæres når de er kalde, omdannes stivelsen til resistent stivelse, noe som betyr færre kalorier fra karbohydrater. Dermed er de ikke så ille som man skal ha det til. Da kan jeg for eksempel anbefale flere typer potetsalat eller jeera alu - poteter med spisskummen. I ingredienslisten under tipser jeg om mine krydder, fra nettbutikken, så dere er klar over at det er egen reklame.

POTETER MASALA // KRYDDER POTETER

4 ss olje

100 g løk i strimler

150 g tomater i terninger

1,5 ts malt spisskummen

2 ts raspet ingefær

½ ts gurkemeie

1 ts salt

1 frisk chili i ringer

500 g kokte poteter

2 ts tørket mangopulver

3-4 ss frisk koriander

Fremgangsmåte:

  • Kok poteter, behold gjerne skallet på og del dem i terninger.
  • Varm olje, stek løkstrimlene til de er gylne.
  • Ha i tomater, krydderne og kok blandingen i 4-5 minutter.
  • Bland alt sammen godt, slik at tomat og krydder blir nærmest som en jevn saus.
  • Tilsett potet terninger og la alt surre i 4-5 minutter, avslutt med tørket mangopulver og et godt dryss frisk koriander.
Serveres gjerne med et par lime båter både som tapas eller sammen med roti, pori og nan.Masalamagic nan

For meg er det en god fornøyelse!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt