GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Phirni

I dag tenkte jeg å friste med en dessert. Denne er veldig god og minner litt om risgrøt og riskrem. Man uttaler også ph som f.

Ser det har vært stor interesse for både vegetar- og glutenfrimat. Spesielt pannekake oppskriften. Det er veldig gøy å se at såpass mange klikker seg inn! Det setter jeg kjempe stor pris på :) Dere må gjerne dele med kommentarer her både hva dere ønsker mer av og ikke minst tilbakemeldinger på rettene. Del gjerne bilder med #masalamagic på facebook og instagram.

Denne oppskriften ligner på Khir, forskjellen består i at du knuser risen før den kokes og det utgjør en smaksforskjell. Til denne desserten kan du bruke rimeligere type Basmati ris, siden den skal knuses. Så har jeg variert den med å ha i et par spiseskjeer med mango pure, som gir den et friskt oppløft.

PHIRNI

80 gr Basmati ris

1,2 l helmelk

4 dl fløte

1 ts malte kardemomme kjerner

2 ss knuste pistasj nøtter

¾ ts safran

100-120 gr sukker

Eventuelt mangopuré

IMG_2954

Fremgangsmåte:

Skyll og bløtlegg risen (i dobbel mengde vann) i en halv time, knus alt grovt med en stavmikser. Kok opp melk og fløte, tilsett ris, malt kardemomme og nøtter. La alt koke godt i ca en time. Tilsett safran de 10 siste minuttene, bland i sukkeret. Serveres kjølig med en god dæsj mangopuré.

Snadder! Håper det smaker :)

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt