GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Panir parantha

Si parantha til indere fra Punjab og du vil se et stort smil og nikkende hode, si panir parantha og gliset blir bredere og det nikkes fortere. Det betyr ja takk, veldig gjerne :) Panir parantha Parantha (se steg-for-steg fremgangsmåte) er primært et smørfylt frokostbrød som spises med chutney eller pickle sammen med varm melk eller en god masala chai. Når man skal lage de mer næringsrike eller kose seg ekstra, kan de fylles med forskjellige ting. Litt som fylt nan. Delstaten Punjab har et veldig godt rennommé blant annet når det gjelder mat. Panir er en anerkjent ost laget av melk og kefir som det bugner av i området, fordi de innfødte stort sett var bønder og hadde disse ingrediensene rikt tilgjengelig. Har du melk som holder på å gå ut på dato og ikke vet om du får brukt den, lag panir og frys den enten som masse eller press og skjær i biter. Til denne oppskriften trenger du panirmasse som brukes til fyll.

PANIR PARANTHA

Deig:

280 g sammalt hvetemel

½ ts salt

1 ts timianfrø

2 ss olje

2 dl vann

3-4 ss olje til steking

Fyll:

200 g panirmasse

¾ ts salt

¾ ts chilipulver

¾ ts garam masala

2 ss frisk koriander

Panir parantha

Fremgangsmåte:

  • Lag deigen for hånd eller i en eltemaskin.
  • La den stå og hvile i minimum 15 minutter på kjøkkenbenken. Ha litt vann på hånden og kna deigen med neven, deigen skal være smidig.
  • Lag et emne på ca 60 gr, rull denne i mel, kjevle en lompe på ca 6 cm i diameter. Fyll ca 50 g med krydret panirmasse i midten. Press sammen på toppen, rull i mel og kjevle forsiktig til ca 12 cm i diameter
  • Varm en stekepanne, ha i denne lompen (uten fett). Snu med en steke spade, når lompen skifter farge. Pensle med ½ -1 ts rapsolje, snu den igjen og gjør det samme på andre siden.
Serveres rykende varm med smørøye eller ghee, chutney og raita med spirede mungbønner for eksempel.

Dette blir garantert en god fornøyelse! Lykke til!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt