GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

PALAK PANEER // Spinat med paneer

Reklame
Kjære paneer elskere, denne oppskriften er en hit blant indere og jeg er ikke i tvil om at det gjelder flere. For det første er det noe som normalt finnes om en av få vegetar retter på indiske restauranter. For det andre er den meget god og spennende med spinat og kryddersmaker. Når du får tak i ferdig paneer, tar det ikke lang tid å lage den. Så da jeg ble spurt Apetina om oppskrifter til lansering, var det ikke tvil om å ha med nettopp palak paneer som en av de åtte totalt. Så var det superhyggelig å få besøk av Marit, kjent som Fru Timian. Oppskriften gir 6 porsjoner.

PALAK PANEER // SPINAT MED PANEER

6 ss olje

1 ts spisskummen

150 g løk

2 fedd revet hvitløk

150 g tomater

1 ss tomatpuré

2 ss revet ingefær

1½ ts salt

½ ts gurkemeie

1 ts chilipulver

2 ss rømme

600 g frossen spinat

2 pk Paneer

1 ts garam masala

(1 dl vann)

Palak_paneer_masalamagic

Fremgangsmåte:

  • Riv ingefær og hvitløk på rivjern, skjær løk i terninger og knus tomatene.
  • Del paneer i terninger. Varm 2 ss olje og stek de lett et par minutter på medium varme (spar 2 biter til pynt før servering). Sett stekte paneer biter til side.
  • Varm olje. Ha i løkterninger og stek dem lysebrune. Tilsett hvitløk og ingefær, etter 1 minutt ha i tomater, tomatpuré, salt, gurkemeie og chilipulver. Bland godt og la alt koke i 2–3 minutter.
  • Tilsett rømme, bland godt og la alt putre i 2–3 minutter. Fortsett med spinat.
  • Bland godt og la det godgjøre seg i 8–10 minutter. Tilsett Paneer biter som trekkes med de siste 5 minuttene. Bland forsiktig. For litt mer flytende konsistens, ha i 1-2 dl vann sammen med stekt Paneer). Avslutt med garam masala.
Palak_paneer_masalamagic Pynt med revet Paneer på toppen før servering. Dette er et nydelig måltid øye, gane og mage. Serveres med Nirus basmatiris, håndlagde nan, mango chutney, papadam og raita. Paneer elsker eller ei, denne blir du hektet på!

God fornøyelse :-)

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt