GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Nirus protein chutney - Linse chutney

Nå tenker du kanskje, hva kan det være? Protein chutney finnes det? Er det ikke bare med frukt og grønnsaker da? Vel, det er jo mest vanlig. Jeg har tidligere delt oppskrift på kokoschutney og aubergine chutney i tillegg til frukt. Egentlig er det bare kokkens kreativitet som avgjør hvilke ingredienser som brukes sammen med noen grunnprinsipper. Linsechutney Denne smakfulle chutneyen gjør gjesten nysgjerrig på hva den er laget av. Den ble prøvd ut på 15 kursdeltakere straks den var laget, noen synes den var litt sterk. Dette er en tradisjonell chutney fra sør-India laget av røde linser som hovedingrediens, så har jeg forandret den med min erfaring og smak. Den kan stå maks 2-3 uker i kjøleskapet. Håper du liker den! Du trenger en god kjøkkenmaskin til den, ellers blir det vanskelig å få den jevn. Litt væske må til for å få en litt flytende konsistens eller blir den for kompakt. Resultatet avhenger av hvor god maskin du har. Jeg spiste den med mitt knekkebrød, et lag med protein chutney og til sist litt plommechutney. Linsechutney For å lage den, gjør som følger:

LINSE CHUTNEY

2 ss ghee

100 g rødelinser

2-3 friske chili

40 g kokos

¾ ts salt

1 lime

2-3 dl vann

Linser og bønner

Les mer om Nirus linseskole

Fremgangsmåte:

  • Skyll linsene et par ganger og bløtlegg i 5 minutter. Varm ghee, ha i linser og la de steke i 3-4 minutter sammen med frisk chili.
  • Tilsett kokos det siste minuttet.
  • Ha alt over i en kjøkkenmaskin og knus til pesto lignende konsistens.
Oppbevares i rent glass i kjøleskap. Linse chutney Den smaker forøvrig meget godt med all slags brød - roti og nan. Nam, nam :)
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt