GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Nirus curry rice

egen reklame
Basmati ris er en ekstra langkornet ris type som blir enda lengre når det blir kokt. Selv om det er en ristype som inneholder 12 ganger mer aroma, lager vi den gjerne med krydder og hvordan og når du tilsetter krydder er ganske avgjørende for smaken. I forbindelse med lanseringen av mine nye produkter vil jeg dele oppskrifter som viser hvor lett det kan være å bruke de.
Foto : Josefin Linder for "Masalamagic - Magien i det indiske kjøkken"
Nå skal jeg gi deg en raskt tips til å lage curry-rice som altså ikke er curry and rice. Det er en sterk variant siden min curry paste er et av de sterkeste produktene mine. For en midlere variant, bruk mindre paste men da får du mindre smak. Denne gryten blir en rett i seg selv og kikerter bidrar med protein så du trenger faktisk ikke kjøtt eller fisk for å dekke proteiner. I stedet for kikerter kan du bruke røde salat bønner eller andre grønnsaker som sjampinjong, brokkoli etc. Med raita, papadam, feks mango & lime chutney så blir det en deilig lunsj på 1-2-3. Prøv da vel og fortell hva du synes!

Nirus Curry Rice

(4 porsjoner)

2 ss olje (kan sløyfes)

2 ss Nirus curry paste

2 dl Nirus basmati ris

1 boks kikerter

4 dl vann

1 ts salt

Flere oppskrifter med curry paste

Fremgangsmåte:

  • Start med å skylle ris i vann et par ganger. Bløtlegg så risen i dobbel mende vann. Dette vannet brukes til å koke risen. Dersom du dropper olje, kok vann med paste og forsett på neste punkt uten olje.
  • Varm olje og paste, tilsett vannet fra risen. Kok opp og tilsett salt, en boks med kikerter (uten vann) + ris.
  • Kok med lokket på til nesten alt vann er borte, skru ned til nest lavest varme og la alt trekke i 5-6 min.
  • Kan spises også serveres til vanlig stekt kjøtt eller fisk med raita etc. som over.

Lykke til! :)

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt