GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Mother is next to god

Slik sies det i India, hva sier du?
Jeg tror de aller fleste mennesker er enig om at ingen er som mamma i verden. Hun har båret oss inni seg gjennom 9 måneder, og den omsorgen og pleien som gis en baby er bare noe hun kan gi på denne spesielle måten. De fleste menn er sikkert uenig med meg, men jeg sier det; mamma er best:)

På søndag er det morsdag og hvordan feirer du den? Det er som med alt annet tanken som teller, og du behøver ikke nødvendigvis å kjøpe dyre gaver. Som mamma selv synes jeg det beste er å være sammen med barna mine, og i år skal jeg lage en særegen spesialitet i løpet av helgen og blir invitert på middag på selve dagen. Jeg vet mange forbanner handelsstanden for dette påfunnet, men jeg synes det er flott at det er en egen morsdag og farsdag.

Men, så må vi også ha kake. Tidligere har jeg foreslått 10 deilige kaker til morsdag, med blant annet eggfrie, hvetemelfrie og veganske alternativ. I år har jeg derimot tatt frem denne nydelige mango-iskaken, som er en vri av en vanlig daim-kake. Overrask din mor med denne og jeg lover deg at hun både blir imponert, begeistret og glad!

Bildet er fra arkivet en sommerdag, så den kan fint lages når som helst. Dessuten kan den stå i fryseren til glede både før og etter, dersom det blir noe igjen da...

Ingredienser:

Bunn:

  • 4 eggehvite
  • 150 g mandler
  • 150 g melis

Fyll:

  • 6 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 eggeplommer
  • 400 g mangopuré (fås tak i på meny)
  • 200 g mørk sjokoalde

Fremgangsmåte:

· Knus mandler i kjøkkenmaskin. Pisk eggehvite til hvit skum. Bland i melis og mandler forsiktig med en slikkepott. Stek i ca en time på 150 grader. Avkjøl.

· Pisk fløte og sukker. Bland mangopuré, så eggeplommene. Hakk sjokoladen i små biter og bland i, spar noen ruter til topping, de kan raspes på rivjern.

· Hell over mandelbunnen og sett i fryseren over natten.

Gratulerer med dagen til alle mammaer <3

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt