GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Momos med kjøtt

Inneholder egen reklame
Momos er ikke indisk mat, de har sin opprinnelse i Tibet og du kjenner de kanskje som dumplings fra kinesiske restauranter. IMG_4224 2 Det var innvandrere fra Tibet rundt 1960 som tok med seg delikatessen da flere bosatte seg i den østlige delstaten Sikkim i India. Jeg hadde med en gruppe dit i 2013, det var en annerledes del av India og en herlig reise med blant annet severdigheter som Kolkata, Darjeeling og Tiger hills 5000 m.o.h :-) HER kan du se noen minner. Det var dog ikke der jeg første gang smakte momos. I dag finner man de ikke bare på små gatekjøkken, vandrende traller/kjøkken, men også på gourmet restauranter og femstjerners spisesteder i Delhi og resten av India. Her er en enkel variant med kjøttdeig. Jeg har brukt kylling kjøttdeig, du kan vel så mye bruke kjøttdeig av svin eller storfe. Vegetar variantene kommer jeg tilbake til senere. Oppskriften gir 30 stk.

MOMOS MED KJØTT

250 g hvetemel

1 ss olje

1,5 dl vann

½ ts salt

400 g kjøttdeig

3 ss Nirus Curry paste

2-3 ss frisk koriander

Fremgangsmåte:

  • Lag en deig ved å blande hvetemel, salt, olje og vann. Dekk den med et vått klede og la stå i 15-20 min.
  • Stek kjøttdeig og Nirus curry paste i en stekepanne på sterk varme. Når kjøttdeigen er gjennomstekt, avslutt med frisk koriander og avkjøle.
  • Del deigen i 30 små boller og kjevle ut en lompe på ca 5-6 cm.
  • Fyll en spiseskje kjøttdeig midt i lompen og klem sammen i kantene.
  • Damp på rist i kokende vann i 15 minutter eller i en damp ovn på 200 grader.
Momos med kjøtt Spises øyeblikkelig med Daddel Chutney som tilbehør. De er ikke like gode dersom de blir stående for lenge. Dersom du lager ekstra, ha de i kjøleskapet og damp de like før servering. Lykke til :-)
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt