GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Methi malai murg

Methi er bukkehornkløver, malai betyr tykk snerk som dannes av melk som er kokt lenge og murg betyr hane eller kylling som alle helst bruker. Jeg har brukt fløte i stedet. Methi malai murg Denne retten har jeg ikke laget mye av, men vær sikker på at det skal jeg heretter. Min storebror som har bodd i Storbritannia og er som meg ganske kresen på indisk mat sa ofte: ”lær deg å lage methi chicken”. Jeg må innrømme at jeg har helt glemt det bort, men så våknet tanken da jeg hadde et langt møte med ansvarlig sjefskokk i forbindelse med min sønns kommende bryllup. Han kunne ikke lage den der og da, men kunne forklare kort hvordan den lages. Det jeg lurte mest på var hvor mye bukkehornkløver som brukes i forhold til kylling. Siden bukkehornkløver er bitter i smak, kan det nemlig ødelegge smaken dersom du får for mye av den. Dersom du har mulighet til å lage den med frisk bukkehornkløver, kan du bruke 1/3 i forhold til kylling. For denne oppskriften betyr det 200 g. Jeg har brukt tørket bukkehornkløver i den og den bør bløtlegges i 10 minutter i vann før bruk. Denne oppskriften er laget etter min gane, justeringer er lov for deg og dine gjester. Det klassiske spørsmålet er, kan man bruke kyllingfilet i stedet og det går fint. Husk da å tilpasse koketiden siden filet koker raskere.

METHI MALAI MURG

10 g tørket bukkehornkløver

2 dl vann

600 g kyllinglår uten skinn

½ dl yoghurt

½ ts gurkemeie

1 ts malt pepper

½ ts salt

1 friske chili

2 fedd raspet hvitløk

1 ss raspet ingefær

2 ss ghee

1 ts spisskummen

5 cm kanelstang

2 svarte kardemommer

4 nellikspiker

150 g løkstrimler

1 ss tomatpuré

1 ts salt

1-2 dl vann vann

1 ts garam masala

1 dl fløte

methi malai chicken

Fremgangsmåte:

  • Bløtlegg tørket bukkehornkløver i vann i 10 minutter.
  • Fjern skinnet fra kyllinglårene, skyll de i kaldt vann og del de i 3 biter. Marinere kyllingen i 30 minutter i yoghurt, krydder, chiliringer, ingefær og hvitløk.
  • Varm ghee, ha i kanelstang, nellik, kardemomme og spisskummen. Etter ½ minutt tilsett løk. Stek løkstrimlene til de får lys brun farge.
  • Ha i bukkehornkløver (sil av vannet) og kok i 5 minutter.
  • Tilsett marinerte kyllingbiter med vann og la alt surre i 10 minutter på medium varme.
  • Tilsett 1-2 dl vann og kok til kjøttet er gjennomkokt.
  • Ha i kremfløte og garam masala. La alt surre i 3-4 minutter.
Tilbehør til denne er som normalt nan eller roti gjerne ris og raita. Jeg kan tenke meg at det hadde vært ekstra godt med sesamkrydrede poteter til denne, men du kan selvfølgelig velge andre grønnsaksretter. Serverer du den får du mange komplimenter, skal du se. Denne retten er nemlig en meget god fornøyelse :) Lykke til!
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt