GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Masalafylt ishavsrøye // Masala stuffed fish

Mamma, kan du lage en ny fiskemiddag denne uken? Jeg har lyst på noe nytt. Det var ønsket fra datteren min som fikk meg til å komponere denne oppskriften. Så tok jeg meg en tur i butikken og studerte fiskedisken, da falt valget på ishavsrøye noe jeg aldri har prøvd før! Masalafylt ishavsrøye Jeg visste ikke helt hva den smakte, men så at det var en rød fisk i kategorien laks og ørret. Riktignok har jeg fått prøvekaninene mine til å smake og vurdere sammensetningen, så ingenting blir presentert for dere uten at det er testet ut altså. Tilbakemeldingen var at jeg måtte bruke mer krydder enn det jeg brukte for en mengde på 600 g fisk. Det var veldig overraskende siden jeg kom frem til mye mer krydder enn til 600 g kylling. En av utfordringene var også at buken på fisken ikke var så dyp og fyllet kunne renne ut. Da laget jeg et ekstra snitt inni fisken for å få plass til fyllet, i tillegg laget jeg snitt på oversiden for at den ikke skulle bli tam i smak. Jeg hadde ikke noe chili i fyllet, men chiliflakes er absolutt en mulighet for å få den sterkere i smak. Masala stuffed fish Pappaen min ville nok ha stekt den hel i stekepanne med litt olje, men jeg har brukt stekeovn. Det er forøvrig lurt å la fisken stå slik i et par timer før den stekes, gjerne over natten i kjøleskap. Siden det ikke er en typisk indisk saus rett, anbefaler jeg en god raita til denne sammen med basmati ris og gjerne mango & lime chutney

MASALAFYLT ISHAVSRØYE

600 g ishavsrøye

10 ss sitronsaft

4 ss olje

En god neve mynteblader

4 fedd hvitløk

2 ss ingefær

2 ts malt korianderfrø

2 ts salt

2 ts pepper

100 g purre

Masalafyllt ishavsrøye

Fremgangsmåte :

  • Bland alt foruten purre og knus til en pesto.
  • Smør godt lag inn fisken og fyll 1 ts i snittene på oversiden.
  • Fordel finskjært purre på marinaden.
  • Pensle med litt olje på toppen av fisken og stek i stekeovnen på 180 grader i ca 25 minutter.
Masala fish

Dette gikk da utrolig fort og greit. Håper det smaker!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt