GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Mais chaat - med mynte og sitron

Krydret mais salat med mynte og sitron

Mais er så utrolig godt, syns nå jeg i hvert fall. Jeg bruker den i salat, grønnsaksretter og som her i chaat, en smårett. I påsken delte jeg en mais chaat med løk og tomat, her er en ny variant. Den kan passe som et mellommåltid, i matpakken eller som salat i et større måltid. Riktignok er den søt i smak, men det er her balansen og magien i krydder må brukes. Det er ikke alle som synes det er godt med grønnsaker, spesielt når man har med småfolk å gjøre. Da kan det være lurt å blande i litt mais, noe som gjør måltidet både mer fargerikt og gir sødme. Kryddertilsetningen piffer opp smaken også. Mais chaat Når jeg bruker mais, liker jeg å ha i frisk chili. Men akkurat i denne retten, klarer jeg å la være. Smaken av pepper, tørket mynte, chaat masala og sitronsaft gir nok smak. Det går kjapt når man har en mais boks, men ikke dersom man skal rense en maiskolbe selv. Da må man ha mer tid og tålmodighet til å få med alle maiskornene. Jeg kan nesten ikke huske når jeg gjorde det fra bunnen av sist! Det må nesten ha vært da pappa levde og vi var på selvplukk på mais? Visst skal jeg innrømme at jeg har blitt lat på det, men trøster meg selv med at det er så mye annet jeg lager fra bunnen av så det kan kanskje gå? I alle fall gir det ikke meg dårlig samvittighet lenger. En annen fordel med boks er at på denne måten er mais tilgjengelig året rundt. Hurra for det! Oppskriften er for 3 porsjoner.

MAISCHAAT MED MYNTE OG SITRON

1 ss smør

1 boks mais

1 ts malt pepper

1 ts tørket mynte (egen reklame)

1 frisk chili hvis ønskelig

¾ ts Nirus chaat masala (egen reklame)

saften av ½ sitron

Vegansk burger

Fremgangsmåte:

  • Varm smør og ha i mais uten vann.
  • Etter 2-3 minutter tilsett krydder, eventuelt frisk chili og sitronsaft.
  • La alt surre i 5 minutter.

VELBEKOMME!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt