GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Lotus frø

Det er det jeg får opp som oversettelse fra det engelske fox nuts, på hindi kalles det makhane. De er prop fulle av protein, kalsium, jern, fosfor, magnesum, sink og magnan. Bruken gir nyttige antioksidanter, bekjemper betennelser og bremser aldringsprosessen.

Disse er frø fra lotus blomsten og hver knopp utvikler ca 20 frø som modnes i løpet av 40 dager. De er grønnfarget som friske og blir krem til gul farge når tørket, er det vanskelig for deg å få tak i disse kan du bestille i nettbutikken. Jeg har kun sett og brukt de ferdig tørkede slik du ser på bildet under.

IMG_1656

I tillegg til stor bruk i India, er de populære blant kinesere og brukes en del til naturmedisin. Min favoritt er som følger: Du kan enkelt lage en meget sunn og god snack ved å varme litt ghee, jeg foretrekker litt gurkemeie også, ha i tørkede lotus frø. Strø på en klype salt og pepper, spises som popcorn! Absolutt å anbefale.

Til suppe og salat er det et supert glutenfritt alternativ i stedet for brødkrutonger, de kan males og brukes som melfri jevning for tykkere konsistens på supper og curry retter. Det er også mulig å lage dessert av disse, på samme måte som khir eller ha de i sukkerlake. Sistnevnte gjenstår å prøve for min del.

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt