GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Lemon pepper chicken

Sitron kylling

Noen ganger har vi lyst på en forandring fra de vanlige smakene, da er det godt å prøve seg på retter fra andre verdensdeler eller fornye seg. Det gjør jeg også, her er en kylling rett som er litt inspirert fra de herlige India turene med sitron og pepper. Jeg gleder meg allerede til neste i november! I tillegg er det noen forandringer fra Nirusverden :) lemon pepper chicken_sitron kylling I dag kan du legge bort gurkemeie, spisskummen, frisk koriander etc. som jeg bruker ofte. Du kan trygt si at det er en fusion rett fordi det blir som en kyllingrett med krydret sjysaus, for man kommer ikke utenom ”masala magic”; altså kryddermagi på mitt kjøkken. Min familie ville ha fått sjokk hvis jeg serverte stekt kylling med smør, salt og pepper. Med jevning av kikertmel blir den også glutenfri! (egen reklame) Til denne kan du servere alt fra basmatiris med eller uten krydder, pasta, nan og annet brød. Jeg tok den helt ut og laget fløtegratinerte poteter med brokkoli, noe saus og ekstra grønnsaker var dermed ikke nødvendig. Du kan velge å dele opp kyllingen eller bruke hele filet. Oppskriften er beregnet til 3-4 personer.

LEMON PEPPER CHICKEN // SITRON KYLLING

Marinade:

600 g kyllingfilet

3 ss sitronsaft

1 ss raspet ingefær

2 fedd raspet hvitløk

½ ss malt pepper

1 ts salt

4 ss olje

3 laurbærblad

3 cm kanelstang

1 ts pepperkorn

1-2 friske chili

1 ss kikertmel + 2,5 dl vann

2 ts tørket mynte

2 ss sitronsaft

½ ts salt

1 ts malt pepper

2 ss smør

lemon pepper chicken

Fremgangsmåte:

  • Mariner kyllingfilet i sitronsaft, raspet ingefær, hvitløk, salt og pepper. Ca ½ time.
  • Varm olje, la laurbærblad, kanelstang og pepperkorn steke i 30-40 sekunder. Tilsett marinert kylling, friske chili og all marinaden. Sett på lokk. (Husk å vende de underveis).
  • Etter 10 minutter, ha i jevning av kikertmel og vann, mynte og sitron saft.
  • Når all væske er nærmest kokt inn, tilsett 2 ss smør salt og pepper.
  • Dersom du ønsker mer saus, ha i mer vann.
PS! Retten blir litt sterk med chili, som klart kan sløyfes og avhengig av hva slags chili du bruker. Kylling kan fint erstattes med fisk eller scampi.

God fornøyelse!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt