GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

LAM KORMA

Korma betyr kokt kjøtt, har sin opprinnelse i urdu og er inspirert fra det persiske kjøkken. Jeg har laget en kongelig variant med kvernede mandler. Det er i utgangspunktet en mildere smak enn det man vanligvis kjenner som indisk. La meg forklare; mengden chili er jo litt mindre, men kjennes enda mindre siden nøtter, rømme og eventuelt fløte balanserer den sterke smaken. Når jeg lager den til meg selv, tilsetter jeg gjerne mer chili.

Lam korma Du kan bruke alle typer kjøtt, kylling eller scampi, siden lam trenger lang koketid, blir sausen enda bedre. Vann eller fløte som væske er valgfritt, jeg foretrekker vann til akkurat denne. Jo mer væske du bruker, desto mer saus får du. Indiske retter er gjerne findelt fordi man spiser med skje og ikke kniv og gaffel. https://www.youtube.com/watch?v=qeiJkQw9Sa4 Du kan selvfølgelig pensle denne på koteletter og langsteke i stekeovnen. Her er den tradisjonelle måten jeg bruker:

LAM KORMA

2 ss paste

4 ss rømme

500 gr lam i biter

1-2 dl vann eller fløte

KormaGlasset kan kjøpes på alle store Meny og Jacobs, Joker i Oslo eller nettbutikken her. Produktet er naturlig gluten- og melkefritt uten kunstige tilsetninger (egen reklame).

Fremgangsmåte:

  • Bland rømme og paste, ha i kjøtt og kok opp.
  • Tilsett væske og kok til kjøttet er mørt.

God middag!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt