GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Kongen i krydderhyllen

Koriander er kongen i krydderhyllen og uunværlig i det indiske kjøkken. Mangler du koriander i en rett, mangler du en meget sentral smak. I stilkene finner du både mye fiber og smak, men dessverre ser jeg veldig mange som kaster det meste og kun bruker de spinkle bladene. Da mister du mye smak.

IMG_2597

Bruk den tykkeste stilken til chutney, marinader og supper. Husk at koriander skal skjæres eller klippes i strimler ca 1/2 cm lange. Det er da den deilige aromaen kommer enda bedre frem. Siden det er en plante, bør den skylles like før bruk eller så faller den sammen. Husk å tørke den på et rent klede eller serviett før bruk. Vi bruker hele frø som grovmales eller den friske urten som pynt eller garnityr på de fleste salater og varme retter.

Korianderfrø Coriander seed Frøene ser slik ut.

Koriander oppbevares best i plastpose i kjøleskapet i syv-ti dager. Klipp av fra potteplanten, fjern våte og stygge blader. Nå er det så lett tilgjengelig stort sett hele året at frysing ikke forekommer noe særlig for min del. Men hvis du må, bør den finsnittes og fryses på glass eller plastboks. Den vil nok tape seg litt i smak og farge. Når du skal bruk den, ta kun det du trenger og tilsett direkte i rettene uten å tine den. Tiner du den først, blir den vannete og faller sammen.

Slik sår du koriander: Om sommeren kan du så koriander ute i potter eller på en solrik plass når temperaturen er over 15 grader eller i potte i vinduskarmen fra solen begynner å varme. Legg frøene i vann et døgn i forveien, dette fremskynder rotdannelsen. Så i rekker med 10 cm avstand. Husk å vanne godt og luke for ugress. Kan klippes når planten er ca 15 cm høy. Når den vokser lenge nok, kommer det nesten lilla-aktige små blomster som gir frødannelse.

Nå er helgen snart her, håper uken deres har vært fin! Husk koriander til neste måltid :)

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt