GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Kanel melk // Daalchini doodh

I dag er vi blitt så forferdelig avhengig av kaffe eller chai, det gjelder også meg. I løpet av en dag kan jeg få i meg 3-6 store kopper med chai og 1-2 kopper kaffe. Vi tror at vi er ekstra berørt på grunn av det kjølige klimaet her hjemme, men det er jammen ikke bedre i India. Chai selges og nytes alle steder og i all slags sammenheng. For meg er det litt ekstra kos i kulden når jeg kan kose seg med en deilig varm kopp med god drikke. Hva synes du? kanel melk daalchini doodh I India drikker man helst kokt melk, ikke kun på grunn av fare for bakterier. Det er fordi indere/asiatere ofte mangler et enzym som spalter laktose og når melk kokes, spaltes laktosen. Tenk, det fant disse Rishiene ut for flere tusen år siden og tok det i bruk. Rishi var en vis eller klok mann som generelt ble ansett å være på et høyere plan for læring og forståelse på grunn av deres hundrevis av år med meditasjon og innsikt. All anbefaling i Ayurveda og mye i hinduisme er basert på disse rådene, nettopp det er årsaken til at vi bruker så mye krydder og hvorfor forskjellige krydder brukes i forskjellige retter. Ikke bare hvorfor, men krydderet skal has i retten er også avgjørende. Les mer om krydder og kjerringråd HER. For å gjøre maten og drikkene, mer sunne og næringsrike, tilsettes krydder. Her får du en oppskrift for å bruke mer av den sunne kanelen. I denne drikken får man best utnyttelse av kanelen ved å male stangen til pulver eller bruke malt kanel. Jeg synes lettmelk smaker godt, det blir for kraftig med helmelk og for magert med ekstra lettmelk. Forøvrig er dette en smakssak, så du kan tilpasse din smak og ditt behov. For laktosefrie varianter kan soyamelk, ris melk eller mandel melk anbefales.
Kanel kardemomme Foto : Josefin Linder for Masalamagic - Magien i det indiske kjøkken
Du trenger altså ikke å gå innom en kaffebar for å nyte slikt, det er meget enkelt å lage selv. Oppskriften gir deg 2 kopper.

KANEL MELK // DAALCHINI DOODH

5 dl melk

2 ts malt kanel

2 ts melasse/natur sukker

Fremgangsmåte: Bland alt sammen og gi et godt oppkok. Visp gjerne før servering så blir det god skum på toppen.

IMG_3698

Nirus tips:

For å gjøre det litt mer staselig, kan du tilsette pulverkaffe. Prøv! en riktig god fornøyelse :) Flere drikker med kanel finner du her.
Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt