GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Havre masalapori

Sunt og ukjent indisk festbrød

Du kjenner kanskje ikke til pori, det er et morsomt festbrød som friteres. Uten noen gjær eller tilsetning av hevemiddel blir de som små ballonger dersom temperaturen og tykkelsen er riktig. Fritert brød, hmm fett da? Tenker du, nok :) Ja, men ikke så mye som focaccia. Vel, bokstavelig talt har jeg har riktignok ikke sammenlignet næringsverdiene i detaljer. Jeg kan trøste deg med at den er en sunn og meget god variant. Prøv!
Alternativ
Vanlig pori kan lages med hvetemel eller sammalt mel (50/50). Her er en spennende variant med flere meltyper og krydder. Dersom du vil lage den helt glutenfri kan du bruke glutenfritt mel isteden for sammalt mel, men da er det lurt å tilsette en spiseskje psyllium husk. Om du vil prøve å lage de i stekeovnen kan de legges på bakepapir og stekes midt i ovnen 15-20 minutter på 180 grader. OBS! Da kan de ikke kalles pori, men blir mer som knekkebrød :-) Denne oppskriften gir ca. 15 pori.

HAVRE MASALA PORI

100 g havremel

100 kopp kikertmel

100 kopp sammalt mel

1 ss semulegryn

1-2 frisk chili i ringer

1 ts ristet spisskummen

1 ts malt pepper

1 ts sesamfrø

1 ts salt

½ ts gurkemeie

1 ss ghee eller olje

ca 2,5 dl vann

4 dl rapsolje til steking

Fremgangsmåte:

  • Mal havregryn til mel, bland alt utenom vann med ghee i en bolle.
  • Tilsett vann og lag en fast deig. La deigen hvile 15-20 minutter under en fuktig gassklut.
  • Del deigen i emner og forme de som små boller.
  • Smør gjerne kjevlet med litt olje slik at det blir lettere å kjevle og lag små lomper.
  • Frityrstek i varm olje. Prøv å steke en pori først. Dersom den blåser seg raskt opp er oljen varm nok. Vend den forsiktig en gang og ta den opp med en fiskesil.
  • La oljen renne godt av ved å støtte silen inn til kanten av jerngryten.

Nirus tips:

Bruk helst jerngryte og rapsolje ved fritering, fordi den tåler høy steketemperatur. Dersom du bruker temperaturmåler bør det være 180-190 grader ved fritering. Legg porien på kjøkkenpapir før servering slik at ytterligere overflødig fett kan absorberes. Pori kan brukes som helgefrokost eller som brød til festmiddag. Serveres med chana masala, linser, bhurji eller poteter - jeera alu, nutri (soyakjøttdeig).

Riktig god fornøyelse :-)

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt