GRATIS frakt på bestillinger over 700.- ☀️

Gulrot og chili pickle

Pickle er grønnsaker eller frukt lagt i olje og krydder. Det er krise hos meg dersom jeg går tom for chili pickle. Vil du ha en mild styrke, bruk mindre sterke chili og sterke chili for sterk styrke. Ikke kast frøene, det er ikke farlig å spise de. Det er viktig å riste på glasset slik at alt er dekket med olje, chili uten olje vil mugne etterhvert. Denne kan du også lage uten chili om ønskelig. carrot pickle Bukkehornkløver, gurkemeie, karri blader, sennepsfrø, bukkehornfrø og timianfrø er eksempelvis krydder som brukes i forskjellige typer pickle. Et perfekt eksempel på nord-indisk frokost inneholder gjerne chutney og pickles ved siden av. Du finner flere oppskrifter på parantha med blant annet egg og panir HER.

Gulrot og chili pickle

Ca. 200 gr.

10 ss olje

en klype dyvelsdrek

4–5 karriblader, hvis du har

1 ts sennepsfrø

1 ts malt sennepsfrø

1 ts bukkehornfrø

1 ts salt

1 ts gurkemeie

Eventuelt 1 ts chilipulver

150 gr. gulrot

5–6 grønne chili

4–5 ss sitronsaft

Chilipulver Chilipowder

Fremgangsmåte :

  • Skrell og skyll gulrøttene, del i staver på 1 x 5 cm. Skyll og tørk chiliene, del i to på langs. Mal sennepsfrø og bukkehornfrø.
  • Varm olje, ha i dyvelsdrek og karriblader, fres i 30 sekunder og tilsett sennepsfrø. Når de popper, tilsett resten av krydderet og ha i gulrot og chili. Bland godt (kun 1-2 min).
  • Ta kjelen bort fra platen og la alt bli avkjølt. Tilsett sitronsaft og ha alt i et rent glass.
Oppbevares i kjøleskapet.

LYKKE TIL!

Briljer på kjøkkenet
Rask frakt
Best i test (TV2 Hjelper deg)
Enkelt og godt